Υποκρισία να εγκαλείται η κυβέρνηση για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Υποκρισία να εγκαλείται η κυβέρνηση για την επιχείρηση στα Εξάρχεια

Υποκρισία καταλόγισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε όσους εγκαλούν την κυβέρνηση για τη χθεσινή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια και συμπλήρωσε ότι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση δεν το κάνουν από ευαισθησία αλλά από υποκρισία και ότι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας που πληρεί αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Μάλιστα έδειξε φωτογραφίες στις οποίες αντιπαρέβαλε τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι μετανάστες εντός των καταλήψεων με τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο που μεταφέρθηκαν.

«Αφήνουμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν ποιοι έχουν ευαισθησία και ποιοι υποκρισία, τόνισε ο κ. Πέτσας. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η ασφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες», συμπλήρωσε.

Γενικότερα για το μεταναστευτικό ο κ. Πέτσας είπε ότι φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες ροές. Από τη πλευρά της κυβέρνησης προτάσσεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επιστροφές των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα μας και στο ευρωπαϊκό επίπεδο να γίνει η ανακατανομή όσων δικαιούνται άσυλο στις χώρες της ΕΕ.

Φωτογραφίες από τα κτίρια που είχαν καταληφθεί



Φωτογραφία από τον χώρο στον οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες



Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή έφοδο της Αστυνομίας σε 4 καταλήψεις στα Εξάρχεια βρέθηκαν 143 μετανάστες. Από τους 143 αλλοδαπούς που οδηγήθηκαν στην διεύθυνση Αλλοδαπών, 61 είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, 38 Ερυθραίας, 17 Ιράκ, 12 Ιράν, 11 Τουρκίας, 1 Καμερούν, 1 Συρίας και 1 Σαουδικής Αραβίας.

Δεκάδες άνδρες της αστυνομίας με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μπήκαν στα υπό κατάληψη κτίρια κοντά στην πλατεία Εξαρχείων. Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές, ενώ τα σπίτια, εξετάστηκαν εξονυχιστικά τόσο για ναρκωτικά όσο και οπλισμό.