Υπογράφονται οι συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας

Υπογράφονται οι συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας

Συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία υπογραφούν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπόικο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας. 

Οι Συμφωνίες θα αφορούν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού, της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων οι δύο πρωθυπουργοί χαρακτήρισαν πολύ σημαντική τη σημερινή συνεδρίαση.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Στις 11.30, θα αρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.

- Στις 13.15, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μπορίσοφ θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και αμέσως μετά ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του.

Σημειώνεται πως από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λίνα Μενδώνη, Κώστας Καραμανλής, Χάρης Θεοχάρης, και οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και Γεράσιμος Θωμάς, ενώ από τη βουλγαρική οι ομόλογοι τους υπουργοί.