Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 12:52

-A +A

Υπηρεσία Ασύλου: Ταχύτερες διαδικασίες μέσω της ενίσχυσης του Μητρώου Δικηγόρων

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 12:52
Υπηρεσία Ασύλου: Ταχύτερες διαδικασίες μέσω της ενίσχυσης του Μητρώου Δικηγόρων
-A +A

Τον επανακαθορισμό των διαδικασιών εγγραφής εν ενεργεία δικηγόρων στο Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου, με σκοπό την επίτευξη ταχύτερων διαδικασιών ασύλου και επιστροφών αποφάσισαν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης.

Αναλυτικότερα, με κοινή απόφαση των τριών υπουργείων (Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης και Ασύλου), επανακαθορίζονται οι διαδικασίες εγγραφής εν ενεργεία δικηγόρων στο Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου, με σκοπό τη νομική συνδρομή σε αιτούντες άσυλο κατά τη δευτεροβάθμια διοικητική διαδικασία.

Παράλληλα, ορίζονται οι διαδικασίες επιλογής και επιμόρφωσης τους, καθώς και το ύψος της αμοιβής τους. Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε τα εξής:

«Με τη σημερινή απόφαση, απευθύνουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όσους δικηγόρους επιθυμούν να ενισχύσουν το Μητρώο Δικηγόρων της Υπηρεσίας Ασύλου και κατ’ επέκταση να παρέχουν νομική συνδρομή σε αιτούντες διεθνούς προστασίας στον δεύτερο βαθμό εξέτασης της αίτησης τους. Με αυτόν τον τρόπο, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση των ταχύτερων διαδικασιών απονομής ασύλου και κατ’ επέκταση των ταχύτερων επιστροφών», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των τριών υπουργείων.

Τέλος, σημειώνεται πως με απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου, οι δικηγόροι θα κατανέμονται σε Περιφερειακές Υπηρεσίες σύμφωνα με την αίτηση προτίμησης τους, την χρονολογική σειρά υποβολής της, αλλά και τις σχετικές ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα