Υπ. Υγείας για Τσίπρα: Υποσχέθηκε για το ΕΣΥ όσα δεν έκανε σε 4,5 χρόνια διακυβέρνησης

Υπ. Υγείας για Τσίπρα: Υποσχέθηκε για το ΕΣΥ όσα δεν έκανε σε 4,5 χρόνια διακυβέρνησης

«Όσα κατέθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας, είναι όσα δεν έκανε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του», σχολίασε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο ΕΣΥ.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το ΕΣΥ του 21ου αιώνα δεν περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως τονίζει, «χτίζεται ήδη, συστηματικά, οργανωμένα και ρεαλιστικά, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας ανέπτυξε σε διαδικτυακή εκδήλωση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για μία μικρή επανάσταση» που θα περιλαμβάνει αύξηση των δαπανών ώστε να φθάσει σε βάθος τετραετίας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 7% του ΑΕΠ και θα ξεκινήσει με μία ένεση από τον πρώτο χρόνο, ύψους 3 δισ. ευρώ, με ταυτόχρονη ανακατανομή των δαπανών στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου αξιοποίησης των πόρων.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σημείο μηδέν» στο οποίο βρίσκεται η δημόσια υγεία έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, ενώ υποστήριξε πως αν και η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας, «ωστόσο είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα, ίσως την πρώτη κιόλας μέρα μετά την έξοδο από την πανδημία, κάποιοι θα ξεχάσουν εύκολα όλα αυτά που μας φανέρωσε η ίδια η πραγματικότητα».