Υπ. Μεταφορών για Beat: Όσοι σέβονται τη νομοθεσία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα

Υπ. Μεταφορών για Beat: Όσοι σέβονται τη νομοθεσία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα

Για «παραπληροφόρηση που σκοπίμως διακινείται για να καλύψει τη δράση και τις δραστηριότητες όσων παρανομούν, όσων δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και δεν έχουν καν έδρα σε αυτή» κάνει λόγο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η προωθούμενη ρύθμιση με την οποία ουσιαστικά καταργείται η ψηφιακή πλατφόρμα μίσθωσης ταξί Beat.

Το υπουργείο φέρεται να «φωτογραφίζει» την πλατφόρμα Uber, στη νέα ανακοίνωσή του.

«Η χώρα γυρίζει σελίδα οριστικά, με κανόνες, διαφανείς διαδικασίες ανταγωνισμού, υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον και σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για όλους. Ηλεκτρονικές Εφαρμογές και Εταιρείες Διαμεσολάβησης που σέβονται τη νομοθεσία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Γι' αυτό, ας σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση των πολιτών σε σχέση με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και τις εταιρείες διαμεσολάβησης που σέβονται τη νομοθεσία», σημειώνει το υπουργείο.

Το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για «υπόγειες διαδρομές και διασυνδέσεις συγκεκριμένων ΜΜΕ με τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένους κύκλους που θέλουν τη χώρα να μην έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση, αλλά να έχει κατεύθυνση χώρας, χωρίς ισονομία». 

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών με το προωθούμενο νομοσχέδιο δεν πλήττονται οι νέες τεχνολογίες, η εξυπηρέτηση του Πολίτη, οι καθαροί όροι, οι αξιόπιστοι έλεγχοι ή ίση μεταχείριση στο μεταφορικό έργο.

Σημειώνεται πως το προσχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύναψη συμβάσεων τριετούς διάρκειας μεταξύ των εταιρειών των διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που έχουν ήδη αναπτύξει τις συγκεκριμένες εφαρμογές, με το νομοσχέδιο του Σπίρτζη θα πρέπει να μετατραπούν σε ολοκληρωμένες επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου, ενώ σήμερα λειτουργούν μόνο ως «διαμεσολαβητές».

Διαβάστε ακόμα:

- Νεοφυείς επιχειρήσεις για Beat: H κυβέρνηση διώκει όσους καινοτομούν

Με πληροφορίες από skai.gr