Τζανακόπουλος: Έχει δημιουργηθεί η δυναμική για την επίτευξη μίας έντιμης συμφωνίας

Τζανακόπουλος: Έχει δημιουργηθεί η δυναμική για την επίτευξη μίας έντιμης συμφωνίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική συμφωνία να περιλαμβάνει τόσο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, όσο και τον προσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά. Σημειώνει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προτείνει αντιστροφή της συνήθους φοράς των διαδικασιών, προτάσσοντας την πολιτική συμφωνία και μετά τη γεφύρωση των διαφορών για τα εκκρεμή ζητήματα, την ανάληψη εκ νέου της σκυτάλης από τα τεχνικά κλιμάκια και εκφράζει την πεποίθησή του ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας «αρκεί όλοι να συμπεριφερθούν με σωφροσύνη και να μην ιεραρχείται ως κύριος στόχος η διατήρηση του διαπραγματευτικού γοήτρου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη και μιας συγκεκριμένης ολιγαρχικής ελίτ», τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή με άλλο πρωθυπουργό, προκειμένου να ψηφίσει τα μέτρα και να οδηγήσει μετά από ένα διάστημα τη χώρα σε εκλογές.

Υπογραμμίζει ότι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξη εθνικής συνεννόησης είναι «να τέμνονται κάπου βασικές πολιτικές θεωρήσεις και προσεγγίσεις», τονίζοντας ότι με την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις που πρεσβεύει, όπως επιβεβαιώνεται και στο θέμα των εργασιακών που ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του ΔΝΤ, ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχη για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν μπορεί να υπάρξει σημείο επαφής».

«Οι διαχωριστικές γραμμές έχουν οριοθετηθεί ξεκάθαρα και αυτό έχει καταστεί σαφές ακριβώς από τη στάση που έχει τηρήσει κάθε πολιτική δύναμη κατά την τρέχουσα διαπραγμάτευση», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ