Τζανακόπουλος και Βίτσας φτιάχνουν «Αριστερό Δίκτυο» στον ΣΥΡΙΖΑ

Τζανακόπουλος και Βίτσας φτιάχνουν «Αριστερό Δίκτυο» στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος, με νέα εξέλιξη τη δημοσιοποίησης της τάσης «Αριστερό Δίκτυο», της οποίας ηγούνται οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Δημήτρης Βίτσας.

Η τάση υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Σεπτέμβριο του 2018, ωστόσο τα μέλη της είχαν επιλέξει να μην δημοσιοποιήσουν την ύπαρξή της, εφόσον θα ακολουθούσαν τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Στη νέα τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν επίσης τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μπουρνούς, Πέτυ Πέρκα και Κώστας Μπάρκας, αλλά και στελέχη του κόμματος, όπως ο Κώστας Πουλάκης και η Έφη Καλαμαρά.

Το «Αριστερό Δίκτυο» δεν είναι αντίθετο με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως όπως φαίνεται από τις τοποθετήσεις που έκαναν τα βασικά του στελέχη στις τελευταίες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων, υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει με αριστερό πρόσημο, διαφωνώντας με τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Τις επόμενες εβδομάδες η νέα τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα κείμενο με τις θέσεις της, ενώ θα διεξαχθεί και κεντρική εκδήλωση.