K. Τζαβάρας: Ο κ. Τσίπρας οδήγησε τον τόπο σε μια πρωτοφανή περίοδο φτώχειας

K. Τζαβάρας: Ο κ. Τσίπρας οδήγησε τον τόπο σε μια πρωτοφανή περίοδο φτώχειας

«Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική αλλαγή με όρους και προοπτική τέτοια, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή και ασφαλής πορεία του τόπου στην έξοδο από αυτόν τον εφιάλτη που ζήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όχι μόνο για την πολιτική λιτότητας, αλλά και για τη φθορά των θεσμών, για την υπονόμευση του κράτους δικαίου, για την αναβίωση του πελατειακού κράτους, για τη διαφθορά και διαπλοκή σε όλη της τη μεγαλοσύνη». Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αποκορύφωμα», διευκρίνισε ο κ.Τζαβάρας, «υπήρξε το τελευταίο επεισόδια στη Βουλή, όπου πάρα πολύ σημαντικοί παράγοντες της Πολιτείας και βουλευτές προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τους συγγενείς τους, τους πρώην συζύγους τους και τα παιδιά τους ως υπαλλήλους της Βουλής προτού τελειώσει η κυριαρχία τους στην πολιτική σκηνή του τόπου» και «αυτά είναι σημάδια σήψης, αποσύνθεσης και σημάδια μιας ανηθικότητας που δεν είχε ποτέ προηγούμενο σε αυτόν τον τόπο».

«Ο κ. Τσίπρας οδήγησε τον τόπο σε μια πρωτοφανή περίοδο φτώχειας. Εδώ οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο στίγμα μιας κυβέρνησης, η οποία με αναδιανομή των εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων και υπέρ συγκεκριμένων και στοχευμένων κοινωνικών κατηγοριών, που συνδέονταν με πελατειακή εκλογική σχέση με την κυβέρνηση, έφτασε στο σημείο να αδιαφορεί για την ανάπτυξη του τόπου -απόδειξη είναι το γεγονός ότι χρησιμοποίησε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για άλλους σκοπούς- και αδιαφορώντας για την ανάπτυξη αυτό που έκανε είναι να αναδιανέμει υπέρ κάποιων συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών τον παραγόμενο πλούτο, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να αυξήσει», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής κυβέρνησης και κάτω από αυτή την αποτυχία της καταρρέει και ως κυβέρνηση και ως κομματικός σχηματισμός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στις τελευταίες ημέρες του και ειδικά με βάση τους πολιτικούς που προέβαλε κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για τις ευρωεκλογές είχε κατορθώσει το ακατόρθωτο: Να συνδέσει στο ίδιο ψηφοδέλτιο ανθρώπους που ξεκινούσαν από την κ. Κουντουρά και έφταναν μέχρι τον κ. Λάμπρου. Αυτά είναι κατορθώματα μιας Αριστεράς που δεν έχει ιδεολογία, που είναι τυχοδιωκτική, που ο ριζοσπαστισμός τον οποίο ευαγγελίστηκε γρήγορα μετατράπηκε σε δουλικότητα απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και στο τέλος αυτό που έμεινε είναι η αδυναμία της να ξεκολλήσει από τις καρέκλες. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συρφετός κυβερνητικός, που ο γδούπος που προκαλεί η πτώση του είναι και η μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στο έθνος».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, προτίθεται να διατηρήσει τα μέτρα που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, ο κ. Τζαβάρας απάντησε: «Είναι αδιανόητο να προσπαθεί να μας επιβάλει για την επόμενη κυβερνητική περίοδο, που πρωθυπουργός θα είναι ο κ.Μητσοτάκης, τα μέτρα τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση, εκείνα τα μέτρα που περιορίζουν τη δυνατότητα του τόπου να αναπτύσσει την οικονομία του, εκείνα τα μέτρα που αποτελούν επιδόματα σε συγκεκριμένες κατηγορίες με προεκλογική στόχευση και τα επιδόματα αυτά έχουμε πει ότι δεν εκφράζουν ούτε την ιδεολογία, ούτε τη φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ, από τότε που κυβερνούσε τον τόπο ο κ. Σαμαράς, είχε ταχθεί υπέρ της εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για όλες ανεξαιρέτως και αδιακρίτως τις κοινωνικές κατηγορίες, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα προκύψει μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι μέσα από την αναδιανομή των εισοδημάτων, που παράγουν μικρομεσαίες κατηγορίες. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το "βιολί" να κάνουμε ευτυχισμένους ανθρώπους αναδιανέμοντας τη φτώχεια των άλλων. Αυτή είναι η διαφορά που μας χωρίζει».

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για τα ελληνοτουρκικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε: «Η καλύτερη απάντηση δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν είπε ότι η εθνική ενότητα του τόπου είναι η καλύτερη ασφάλεια απέναντι σε όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας και απέναντι σε αξιώσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ [...] είχε πει για όσα θέματα θέτει η Τουρκία έχει δικαιώματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ