Τσίπρας: Απ΄τα ψηλά του Παρισιού, στα χαμηλά της Κ.Ο.

Τσίπρας: Απ΄τα ψηλά του Παρισιού, στα χαμηλά της Κ.Ο.

Ο πρωθυπουργός  επιστρέφει  από τα «χάϊ» της κλιματικής διάσκεψης, όπου συναντήθηκε με πλειάδα ηγετών από τον κόσμο, και πέφτει στην ανάγκη των βουλευτών του, στους οποίους θα μιλήσει σήμερα το μεσημέρι, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο επόμενο διάστημα, και έως τα μέσα Δεκεμβρίου, θα πρέπει, επειγόντως και επιμόνως, να πείσει, τους βουλευτές ότι θα είναι εθνικά αναγκαίο να ψηφιστεί και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, και στη συνέχεια - ο τρόμος όλων, βουλευτών, υπουργών και ασφαλισμένων - το ασφαλιστικό.

Ήδη χθες το γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στους βουλευτές του κόμματος, εν όψει και των δύσκολων ψηφοφοριών στη Βουλή.

«Δεν υπάρχει φόβος, καθώς όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γνώρισαν τη συμφωνία, όπως και ο ελληνικός λαός» δήλωσε ο κ. Ρήγας.

Αυτό είναι και το νέο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Το λάνσαρε ο γνωστός  Μιχελογιαννάκης,  άρεσε και τώρα φοριέται ως επιχείρημα ακόμη και στην αντιπολίτευση. Ψηφίσατε το καλοκαίρι και ξέρατε τι ψηφίζατε, άρα μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Πάντως για τα προαπαιτούμενα το Μαξίμου εφησυχάζει, θεωρώντας ότι θα περάσουν - «έστω και με δυσαρέσκεια, αλλά θα περάσουν». Εκείνο που τους «στοιχειώνει όλους», είναι οι ενδεχόμενες διαρροές στο ασφαλιστικό, καθώς στην σχεδόν οριακή κατάσταση που βρίσκεται η Κ.Ο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν υπάρχουν περιθώρια αποσκιρτήσεων.

Ούτως ή άλλως στην πολιτική πιάτσα έχουν κυκλοφορήσει ονόματα βουλευτών που δεν  προτίθενται να ψηφίσουν, αλλά αυτά είναι κατ' εκτίμηση, με βάση την ιδεολογική συγκρότηση του κάθε βουλευτή, τις παλιές του τοποθετήσεις στην Κ.Ο. ή στη Βουλή, την εσωκομματική ομάδα από την οποία προέρχεται.

Σίγουρα δεν προέρχονται από εκμυστηρεύσεις των «υπόπτων βουλευτών», γιατί θα έπρεπε κανείς να είχε τάσεις αυτοχειρίας, ώστε να έχει επί δύο-τρεις εβδομάδες, πάνω από το κεφάλι του, ηγετικά στελέχη του κόμματος, να του κάνουν πολιτικό «μασάζ, προκειμένου να ψηφίσει, ή να του ζητούν επιτακτικά πίσω την έδρα του αν τους πει ότι θα καταψηφίσει».

Γιάννης Σιδέρης