Τσακίρης: Στόχος η αύξηση της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων

Τσακίρης: Στόχος η αύξηση της χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων

Στην στόχευση να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, κατά τη διάρκεια του Olympia Forum II.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υφυπουργός τόνισε ότι θα εισρεύσουν σημαντικά κεφάλαια την επόμενη πενταετία στη χώρα μας και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε στο τέλος του έτους - αρχή του επόμενου, να έχουμε τις πρώτες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ».

Όπως είπε ο κ. Τσακίρης, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ήδη καταφέρει να απλοποιήσει σημαντικά το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να μην καθυστερούν οι επιχειρήσεις να βρουν την πρόσκληση που τους χρειάζεται και πρόσθεσε ότι σχεδιάζονται "έξυπνα εργαλεία" για τις επιχειρήσεις.

Ο υφυπουργός τόνισε ακόμη, ότι «στο υπουργείο θέλουμε να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των μικρών επιχειρήσεων που να μπορούν να πάνε στην τράπεζα για χρηματοδότηση» και πρόσθεσε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Εκτίμησε, τέλος, ότι οι εκταμιεύσεις θα αρχίσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς - στόχος είναι να πηγαίνουν πιο γρήγορα τα χρήματα στις επιχειρήσεις, χωρίς ενδιάμεσους και πολλές διαδικασίες.