Τρίτη φορά καταθέτουν «ύποπτη και φωτογραφική» ρύθμιση για την αναδρομική απαλλαγή του φόρου υπεραξίας

Τρίτη φορά καταθέτουν «ύποπτη και φωτογραφική» ρύθμιση για την αναδρομική απαλλαγή του φόρου υπεραξίας

«Εμμονή» στην έγκριση φωτογραφικής ρύθμισης για την αναδρομική απαλλαγή του φόρου υπεραξίας έχει πιάσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος επανέφερε τη σχετική τροπολογία που παλαιότερα δεν είχε γίνει αποδεκτή λόγω των σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να προστεθεί διάταξη στο άρθρο 13 του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ ν. 2238/1994), σύμφωνα με το οποίο  η πώληση ή η μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης για την επιβολή φόρου υπεραξίας.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη φορά την ίδια ρύθμιση είχε καταθέσει σε νομοσχέδιο τον περασμένο Μάιο η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να εγκριθεί από την Ολομέλεια, καθώς απεσύρθη κακήν-κακώς. Λίγο αργότερα επανήλθε ως τροπολογία από τον Σωκράτη Βαρδάκη, αλλά και πάλι δεν έγινε δεκτή, εξαιτίας του γεγονότος ότι η αντιπολίτευση μιλούσε για «οσμή σκανδάλου». Έτσι, σήμερα η τροπολογία εισήχθη για τρίτη φορά στη Βουλή, με στόχο φυσικά να γίνει νόμος του κράτους.

Αλέξανδρος Διαμάντης