Τριάντα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Τριάντα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του δημοσιογράφου και πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Ήταν λίγο πριν τις 8 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989 όταν ο Παύλος Μπακογιάννης δέχτηκε δολοφονική επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του, βυθίζοντας στο πένθος τον πολιτικό κόσμο. Τρεις ένοπλοι τον πυροβόλησαν με 45άρια πιστόλια και τον τραυμάτισαν.

Ο τότε 54χρονος βουλευτής αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από την 17Ν, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα.

Το προηγούμενο βράδυ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ξενυχτήσει λόγω μακρών συζητήσεων με στελέχη του Συνασπισμού, και γι'' αυτό είχε επιμείνει στον άνδρα της συνοδείας του να μείνει να ξεκουραστεί. Φτάνοντας στο γραφείο του, στα σκαλιά της εισόδου, τρεις άνδρες με δύο 45άρια πιστόλια τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό όπου και ξεψύχησε.

Μερικές μέρες αργότερα, στις 9 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του με 12σέλιδη προκήρυξή της, που εστάλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι αναρτήσεις που έκαναν στα social media η σύζυγος του αδικοχαμένου πολιτικού, Ντόρα Μπακογιάννη και ο γιος του, Κώστας.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

Τριάντα χρόνια τώρα, κάθε μέρα, σκέφτομαι διαρκώς ένα πράγμα. Αν σε κάνω υπερήφανο. Ελπίζω να τα καταφέρνω.