Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλ. Τσίπρα

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλ. Τσίπρα

Νέο περιστατικό έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημειώθηκε σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επιστροφή του από τη νήσο Ρω στη Ρόδο.

Ειδικότερα, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν στα 10.000 πόδια - χωρίς ωστόσο να έχουν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας - ζήτησαν από τον πιλότο του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού που πετούσε στα 1.500 πόδια, σχέδιο πτήσης καθώς κινούταν εντός του «τουρκικού εναέριου χώρου».

Ο πιλότος του ελικοπτέρου ωστόσο αγνόησε τα τουρκικά μαχητικά και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια στο σημείο βρέθηκαν δύο ελληνικά μαχητικά στα 20.000 πόδια, με τα τουρκικά να αποχωρούν προς τα ανατολικά.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στο ακριτικό νησί της Ρω προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έψαλε τον Εθνικό Ύμνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αλ. Τσίπρας μίλησε και με την τοπική στρατιωτική δύναμη που ενεπλάκη στο πρόσφατο περιστατικό με το ελικόπτερο, για το οποίο παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.