Του πήρε και τον... Ζουράρι

Του πήρε και τον... Ζουράρι

Του Τάσου Ευαγγελίου

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ήταν εκτός ΑΝΕΛ αλλά παρέμενε εντός για να μη χάσει την Κ.Ο. ο Πάνος Καμμένος. Τώρα όμως στο παιχνίδι μπαίνει και ο Κώστας Ζουράρις που με επιστολή του ζητά να προσμετράται η ψήφος του σε αυτές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων πέντε προθύμων που έστειλαν ανάλογες επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής. Τον πρώτο ο Π. Καμμένος δεν τον διέγραψε αναμένοντας τις εξελίξεις με την έδρα. Τον δεύτερο όμως;

Η παρωδία στην ελληνική βουλή συνεχίζεται ενώ πλέον τον Πάνο Καμμένο που απειλεί θεούς και δαίμονες αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξουν εκρηκτικές εξελίξεις, δεν τον σώζει ως αρχηγό Κοινοβουλευτικής Ομάδας ούτε ο Φωκάς.

Αιτία αυτή τη φορά ο Κώστας Ζουράρις που ενώ ανήκει στους ΑΝΕΛ και καταψήφισε όπως είχε δηλώσει τη συμφωνία των Πρεσπών δίδοντας σχετικό άλλοθι στον πρόεδρό του, τώρα τονίζει πως θα ψηφίζει ότι φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση ανεξαρτήτως τι θα πράττει το κόμμα του. Ουσιαστικά έθεσε τη ψήφο και την έδρα του στη διάθεση ενός άλλου κόμματος αφήνοντας ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο τον Πάνο Καμμένο που βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη να λάβει αποφάσεις και για το πολιτικό του μέλλον και για το μέλλον της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Η ενέργεια αυτή των δύο βουλευτών του, (από τον πρώτο αναμενόμενη), δείχνουν ότι οι απειλές του δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη παρά την ταραχή που επικράτησε το τελευταίο διάστημα. Οποιαδήποτε ενέργειά του σε βάρος του Κ. Ζουράρι (τον Παπαχριστόπουλο θα τον διέγραφε το πρωί αλλά τελικά το άφησε για άλλη φορά) θα τον οδηγήσει ανεξαρτήτως και της όποιας γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής,, στο περιθώριο του... Κοινοβουλίου καθιστώντας τον ως ένα απλό ανεξάρτητο βουλευτή.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να κάνει ο Πάνος Καμμένος ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του Κ. Ζουράρι και να τον διατηρήσει στην Κ.Ο. ευελπιστώντας σε μια θετική γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση διαπιστώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρεται για τη δική του διατήρηση στην εξουσία και μπροστά σε αυτό δεν διστάζει να εκθέσει τον πρώην εταίρο και φίλο του.

Με τον Παπαχριστόπουλο να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός και την έδρα να περνά στον Τέρενς Κουίκ και τον Κ. Ζουράρι να δηλώνει ότι θα ψηφίζει ότι θέλει ένα άλλο κόμμα το δίλημμα του Πάνου είναι μεγάλο. Αν συνεχίσει έτσι θα είναι εκτεθειμένος πολύ δε περισσότερο όταν μόλις χθες δήλωνε από τη Θεσσαλονίκη ότι «μπορεί να μας πάρουν την Κ.Ο.. Αλλά την ψυχή μας ποτέ».