Τον καταυλισμό στη Μόρια επιθεώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Τον καταυλισμό στη Μόρια επιθεώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Το κέντρο υποδοχής στη Μόρια επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται και τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, προκειμένου να αποκτήσει ιδίαν αντίληψη για τις συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στον οργανωμένο κέντρο.

Ο αρμόδιος υπουργός συνομίλησε με τους εργαζομένους στον καταυλισμό, αλλά και με τους φιλοξενούμενους μετανάστες και πρόσφυγες και επισκέφθηκε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τους χώρους λειτουργίας του κέντρου υποδοχής. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ερωτηθείς από τον διοικητή τι προβλέπεται να κάνει η κυβέρνηση για τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς υπήρχαν κάποιες πληροφορίες ότι θα κλείσει, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε «θα δούμε».

Άλλωστε, ο νέος υπουργός από τις πρώτες του δηλώσεις κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου είχε σχολιάσει την αρνητική εικόνα που εκπέμπει η Μόρια, οπότε αναμένονται τα δείγματα γραφής της κυβερνητικής πολιτικής τόσο για το κέντρο υποδοχής στη Μόρια και γενικά για το μεταναστευτικό.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εν συνεχεία μετέβη στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα μετεγκατάστασης των άνω από 300 ανήλικων ασυνόδευτων που διαμένουν στη Μόρια, ενώ σε δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη, δήλωσε εντυπωσιασμένος «από την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές - οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί».

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι αναχωρεί «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Κέντρο υποδοχής διαμένουν πάνω από 6.000 αιτούντες άσυλο από διάφορες χώρες του κόσμου.