ΓΔ: 923,27 -4,02 (-0,43 %)

Τζίρος: 26,60 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 923,27 -4,02 (-0,43 %)

Τζίρος: 26,60 εκατ. €   RT

Νίκη Κεραμέως: Το υπουργείο στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που μηνύονται για τα self tests

Το υπουργείο στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που μηνύονται για τα self tests

Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προστασία των διευθυντών μας, των εκπαιδευτικών μας που επιβλέπουν την εφαρμογή της διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών τεστ στα σχολεία, προκειμένου, τυχόν δικαστικές δαπάνες να καλύπτονται, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας αποτελεσματικά τα self test.

Μιλώντας στο Mega η υπουργός Παιδείας, επισήμανε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές που έρχονται αντιμέτωποι με πιέσεις και νομικές διενέξεις από γονείς αρνητές.

χολιάζοντας τις αντιδράσεις μιας μειοψηφίας στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ, η κυρία Κεραμέως, ανέφερε πως: «τα self test εντάσσονται στα εργαλεία που έχουμε για να προστατέψουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο. Τα τεστ ξεκίνησαν από τα Λύκεια και επεκτάθηκε το μέτρο σε πολλούς άλλους κλάδους».

«Το μέτρο εφαρμόστηκε αποτελεσματικά στα Λύκεια», υπογράμμισε η Υπουργός ευχαριστώντας τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την τήρηση των μέτρων προστασίας κάνοντας μεμονωμένη αναφορά στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς που όπως τόνισε «δέχθηκαν πιέσεις από γονείς».

Σημείωσε ότι μιλάμε για «εξαιρετικά μεμονωμένα περιστατικά, πολύ λιγότερα από όταν είχαμε τους αρνητές της μάσκας». «Είμαστε δίπλα σε διευθυντές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Είμαστε ευτυχείς που τα σχολεία μας ανοίγουν επιτέλους. Κι ανοίγουν με ενισχυμένα μέτρα προστασίας και πρόληψης», πρόσθεσε.

Η υπουργός στάθηκε στην χρησιμότητα της διενέργειας self test τονίζοντας ότι: «Είναι πολύτιμο εργαλείο, μας βοηθάει να ανιχνεύουμε τυχόν ασυμπτωματικούς και υπάρχει η πρόβλεψη για επαναληπτικό τεστ σε δομή δημόσιας υγείας δωρεάν».

Ερωτηθείσα για το αν υπήρξε έως τώρα διασπορά του ιού σε σχολικά κτίρια, σημείωσε ότι: «Είναι πολύ χαμηλά τα νούμερα, 1,5% των τμημάτων των Λυκείων της χώρας είναι κλειστά. Με θετικό κρούσμα κλείνει το τμήμα.»

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα φροντιστήρια, ανέφερε ότι σταδιακά όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα επαναλειτουργήσουν, ενώ για τα φροντιστήρια που δεν αφορούν τμήματα με εξετάσεις επί πτυχίω, τόνισε ότι: «πηγαίνουμε βήμα – βήμα».