Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τα ρεκόρ και οι συζητήσεις

Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, τα ρεκόρ και οι συζητήσεις

Η εκλογή του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ δεν κλείνει τις εργασίες του συνεδρίου της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος που συνεχίζονται και σήμερα αφού στόχος είναι να υπάρξουν συζητήσεις με ομιλητές κυβερνητικά στελέχη και αντικείμενο τα χαρτοφυλάκια τους. Το ρεκόρ προς τον αριθμό των συνέδρων και κυρίως των εγγραφών που προηγήθηκαν δημιούργησε εξ αρχής ένα κλίμα ενθουσιασμού.

Χθες, πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του Παύλου Μαρινάκη, ως νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, η υποψηφιότητα του οποίου είχε τις υπογραφές του 87% των συνέδρων με αποτέλεσμα να μην υπάρξει άλλη υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής της νεολαίας της ΝΔ.

Σε δηλώσεις του, ο νέος πρόεδρος της νεολαίας ανέφερε: «Ξεκινάμε έναν καινούργιο κύκλο για να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις προτάσεις μας και να υιοθετήσει ακόμα περισσότερες, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων». Και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την ιστορία, τις αρχές και τις ιδέες της Οργάνωσής μας, και να την παραδώσουμε στους επόμενους ακόμα πιο μαζική, ακόμα πιο πολιτική. Γιατί το πεπρωμένο της ΟΝΝΕΔ είναι η πρωτοπορία».

Τόσο προχθες κατά την έναρξη του συνεδρίου και την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και σήμερα δεύτερη ημέρα των εργασιών το κλίμα στο συνεδριακό χώρο Metropolitan Expo της Αθήνας ήταν ενθουσιώδες.

Η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και των υπολοίπων στελεχών του κόμματος αδιάψευστος μάρτυρας της δυναμικής που αναπτύσσεται στην ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυση στην οποία την οδήγησε το 2016 ο πρόεδρος του κυβερνώντος, σήμερα, κόμματος.

Η εγγραφή  70.505 νέων ηλικίας  18 ως 32 ετών αποτελεί αδιάψευστο στοιχείο ως προς το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για αλλαγή σελίδας στη χώρα και δείχνει την ανταπόκριση στο κάλεσμα που έχει απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένα κάλεσμα που απευθύνεται σε όλους αλλά ιδιαιτέρους στους νέους στους οποίους χθες μίλησε δείχνοντας πως υπάρχει ελπίδα και μάλιστα για αλλαγές που θα αποτρέψουν την περαιτέρω εξέλιξη του brain drain.

Η συμμετοχή των γυναικών στις εγγραφές νέων μελών επίσης χαρακτηριστική αφού είναι το 40% των 70000 νέων μελών.  Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως 35% των μελών ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία νέων 18 ως 22 ετών.

Η ΟΝΝΕΔ, σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο που έγινε το 2016, διπλασίασε τα μέλη της. Διπλασίασε όμως τους συνέδρους, γεγονός που μετέτρεψε το συνέδριο φυσικά σε μια γιορτή.

Άλλωστε πέραν των ομιλιών και των συζητήσεων που διεξάγονται από σήμερα το πρωί υπάρχουν γύρω από το συνεδριακό χώρο θα βρίσκονται περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών

Δεν είναι τυχαίο αυτό που σημείωναν τα γαλάζια στελέχη για το 12ο συνέδριο τονίζοντας με έμφαση ότι τα μέλη τα οποία εντάχθηκαν στην ΟΝΝΕΔ, οι ηλικίες που εκπροσωπούν και η γενικότερη εξέλιξη, όπως αυτή διαμορφώνεται, υπερβαίνει κατά πολύ τα δεδομένα που υπήρχαν για τη νεολαία της Ν.Δ.

Και αυτό τη στιγμή που η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος ήταν πάντα ένα από τα πιο δυναμικά τμήματα σε στελεχιακό επίπεδο.

Τα ίδια στελέχη χαρακτήριζαν ως ιδιαιτέρως θετική την εκλογή του Παύλου Μαρινάκη. Όπως και το γεγονός πως έχουν εκλείψει και τα φαινόμενα εσωτερικών προστριβών στη νεολαία. Η αποδοχή το δικηγόρους από την Πάτρα ήταν ήδη μεγάλη. Αυτό βέβαια καθιστά και το έργο του δυσκολότερο. Πολύ δε περισσότερο τώρα που η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση και πρέπει η νεολαία όχι μόνο να προηγείται σε προτάσεις και δράσεις αλλά και να στέκεται απέναντι σε οτιδήποτε στρεβλό που δεν ανταποκρίνεται στις θέσεις και στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μέλλον.