«Το ραντεβού με την Σ. Γιοχάνσον πραγματοποιήθηκε»

«Το ραντεβού με την Σ. Γιοχάνσον πραγματοποιήθηκε»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο «πείραξε» ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή παλαιότερη φράση του πρώην υπουργού Οικονομικών για το… ραντεβού που ήθελε να βγει με την Σκάρλετ Γιόχανσον.

«Κάποτε ο Τσακαλώτος είχε αναφερθεί στη Γιοχάνσον. Θα θέλαμε όλοι να ήμασταν σε ραντεβού. Και το ραντεβού πραγματοποιήθηκε γιατί ότι υποσχεθήκαμε το πράξαμε μέχρι κεραίας», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακαλώτος σε παλαιότερη συνεδρίαση είχε πει ότι «και εγώ θα ήθελα να βγω ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον», απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, η οποία ζητούσε μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, άλλωστε, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ότι υποσχέθηκε το έπραξε, όπως για παράδειγμα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, απαγόρευση καπνίσματος, μείωση τιμών φαρμάκων κλπ. «Και οι αγορές μας επιβραβεύουν με τα χαμηλότερα επιτόκια του Ελληνικού κράτους», προσέθεσε με νόημα.

Σε ότι αφορά τον Προϋπολογισμό τον χαρακτήρισε «έντιμο», διότι «δεν αποκρύπτει στοιχεία αλλά αποτυπώνει την κατάσταση ως έχει και δεν χρειάζεται να αποκρύψει καθώς στηρίζεται σε ρεαλιστικές αποδοχές». «Εκείνα που υποσχεθήκαμε έχουν απολύτως τηρηθεί», σημείωσε.

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι η σημερινή δεν χρειάζεται να αναπληρώσει το έλλειμμα εμπιστοσύνης με υπερπλεονάσματα. «Αυτό το έλλειμμα σήμερα δεν υπάρχει και για αυτό αισθάνομαι ότι μπορούμε να διατηρούμε μια βιώσιμη αισιοδοξία για ευημερία και ανάπτυξη γιατί δεν στηριζόμαστε σε αυταπάτες», είπε κλείνοντας.