Το πρώτο... άδειασμα σε Κοτζιά;

Το πρώτο... άδειασμα σε Κοτζιά;

Του Τάσου Ευαγγελίου

Λίγο πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο η κυβέρνηση άδειασε τον Νίκο Κοτζιά σχετικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τις δηλώσεις του περί παρέμβασης της γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς σημειώνοντας ότι «όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Merkel είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Erdogan», αφήνοντας να εννοηθεί πως υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα σε διεθνές επίπεδο.

«Είναι ένα διμερές θέμα», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επέμεινε στη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου περί χαμηλών τόνων και χαρακτηρισμού του θέματος της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ως σύνηθες.

Ουσιαστικά το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να μην επιθυμεί να εμφανιστεί ότι ζητεί παρεμβάσεις από Ε.Ε., ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, έχοντας, όπως λένε πληροφορίες, λάβει μηνύματα από την τουρκική πλευρά ότι οι όποιες πιέσεις θα λειτουργήσουν αρνητικά.

Στο πλαίσιο αυτό η αναφορά του Νίκου Κοτζιά στην παρέμβαση της Angela Merkel προς την Τουρκία χάλασε το σχεδιασμό αυτό αφού μεταφράστηκε ως κίνηση που έγινε κατόπιν ελληνικού αιτήματος.

Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι ότι παρατηρείται για μια ακόμη φορά διγλωσσία και όχι σε σχέση με τον Π. Καμμένο αλλά μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλα... αδειάσματα, στο πλαίσιο του παζαριού που θα εξελιχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Είναι άλλωστε ένα εκ των προσώπων που ο Πάνος Καμμένος φέρεται διατεθειμένος να θέσει στο τραπέζι της συζήτησης και το οποίο έχει ενοχλήσει με τη στάση και της πρωτοβουλίες του τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Τα υπόλοιπα είναι ο Φώτης Κουβέλης που θα κληθεί μάλλον να αποδώσει το δέοντα σεβασμό στον πολιτικό του προϊστάμενο καθώς και ο Νίκος Φίλης που επικρίνει διαρκώς τόσο τον πρόεδρο όσο και τα μέλη των ΑΝΕΛ και μάλιστα σε υψηλούς τόνους.

Φωτογραφία Intime News