Το παζλ της Φ. Γεννηματά για τις εκλογές - Τα ονόματα που ακούγονται

Το παζλ της Φ. Γεννηματά για τις εκλογές - Τα ονόματα που ακούγονται

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τα τελευταία κομμάτι του παζλ του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής τοποθετεί η Φώφη Γεννηματά. Η Χαριλάου Τρικούπη, μετά την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσει να ανεβάσει το ποσοστό της (σε απόλυτους αριθμούς), βάζοντας προβεβλημένα στελέχη σε θέσεις κλειδιά. Για παράδειγμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος (που δεν θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη) πιθανότατα θα είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάτι που πάντως θα κλείσει τις επόμενες ημέρες σε συνάντηση των δύο. Ο κ. Βενιζέλος δημόσια έχει πετάξει το μπαλάκι στην κυρία Γεννηματά, λέγοντας ότι δεν εναπόκειται στον ίδιο να αποφασίσει αλλά στην επικεφαλής του κόμματος.

Την ίδια ώρα, οι φήμες που ήθελαν τον ευρωβουλευτή του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη να παραιτείται και να κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές, μάλλον διαψεύδονται. Αν και οι δυο τους ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει, θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι παρών. Παράλληλα, θέση στα ψηφοδέλτια αναμένεται να έχουν τόσο ο Γιάννης Σγουρός όσο και ο Παύλος Γερουλάνος που δεν τα πήγαν άσχημα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Επίσης, υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Καμίνης, την ώρα που γρίφος για δυνατούς λύτες παραμένει η υπόθεση του Γιώργου Παπανδρέου. Αν και ο αδερφός του Νίκος, μάλλον θα είναι υποψήφιος, εφόσον ο πρώην πρωθυπουργός κατέβει στην Αχαΐα (εκλέγεται χωρίς σταυρό), τότε η κυρία Γεννηματά θα δυσκολευτεί να βάλει τον αδερφό του σε εκλόγιμη θέση.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί στο Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, έχοντας τελειώσει και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.