Το ΠΑΣΟΚ διχάζει τον… ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ διχάζει τον… ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και η σύνθεση της επιτροπής ανασυγκρότησης με την Νεολαία του Κόμματος να σηκώνει «μπαϊράκι» ειδικά μετά την προσάρτηση… ΠΑΣΠιτών. Την ίδια στιγμή παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν αιχμές στοχεύοντας συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής και αφού μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη… συλλογική διάνοια, άρχισαν τα όργανα. Κυρίαρχη η παρέμβαση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε νωρίτερα το πρωί και κατήρτισε ψήφισμα το οποίο και κατέθεσε ασκώντας κριτική και στην ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, η νεολαία το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει τα εξής:

«Για εμάς το δίλημμα “παλιός ή νέος ΣΥΡΙΖΑ”, “μαζικός ή 3% ΣΥΡΙΖΑ” είναι ένα αποπροσανατολιστικό ερώτημα που μπορεί να προσφέρει μόνο λάθος απαντήσεις. Για εμάς, το βασικό ζητούμενο είναι πως θα καταφέρουμε τον κόσμο που θα έρθει στο χώρο μας να τον αξιοποιήσουμε και να τον εμπλέξουμε ενεργά στις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται. Αυτή η συνολική πρόταση απουσίαζε όλο το προηγούμενο διάστημα, με ευθύνες και της ηγεσίας του Κόμματος, η οποία παρέμενε εγκλωβισμένη σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις ήσσονος σημασίας και μηδαμινού πολιτικού επιδίκου.

«Δηλώνουμε με σαφήνεια και προς πάσα κατεύθυνση, πως για εμάς ο πολιτικός διάλογος δεν είναι παζάρι των ειδικών και πεφωτισμένων, αλλά μια αμφίδρομη διαδικασία βάσης και ηγεσίας. Για την Αριστερά, η πολιτική των συμμαχιών δεν είναι μια απλή διαδικασία μεταγραφολογίας προσωπικοτήτων για να περιορίζεται σε εντολές, με τελεσίγραφα, εκβιασμούς και συμφωνίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει: «προσπάθεια παρέμβασης και φραξιονιστικής δράσης πρώην Υπουργών και νυν Βουλευτών στην εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και καμία στο όνομα προσωπικών και ιδιοτελών στρατηγικών και δημιουργίας προσωπικών μηχανισμών να διαβάλουν την δημοκρατική λειτουργία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και το καταστατικό της».

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Φίλης  άφησε αιχμές για τον χαρακτήρα της ανασυγκρότησης λέγοντας: «Αυτό το "μαζί" για να μην είναι μια ανερμάτιστη πολυσυλλεκτική δύναμη, θέλει αρχές. Είμαστε κόμμα αριστεράς που θέλει να ανασυγκροτήσει την ταυτότητα της μετά τα μνημόνια». Έκανε, επίσης, κριτική για την τετραετία λέγοντας ότι «ως κυβέρνηση αποτύχαμε και τη ρύθμιση για τα Media και στην ΕΡΤ», φωτογραφίζοντας τον Νίκο Παππά.

Κριτική και από τον Λάμπρου που ανέφερε ότι το “εμείς” που συγκροτείται, έχει συγκεκριμένες Αρχές. Σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ταυτοτικό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ άρα δεν χωράει σε αυτόν οποιοσδήποτε τάχθηκε κατά, φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Απόστολο Γκλέτσο, ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δέχεται μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να κρατάνε πανό που να γράφει ότι οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι δείχνοντας τον βουλευτή Λάρισας, Κόκκαλη.