Το μήνυμα  Μητσοτάκη σε γαλάζια στελέχη - Τι είπε για το υπουργικό

Το μήνυμα Μητσοτάκη σε γαλάζια στελέχη - Τι είπε για το υπουργικό

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να συνεχίζουν να καταγράφουν ιδιαίτερα θετικά ευρήματα για τη ΝΔ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι δεδομένο. Είναι σαφές ότι δύο στροφές πριν από την κάλπη της 7ης Ιουλίου, μία από τις βασικές απειλές για το γαλάζιο στρατόπεδο είναι ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα με αφορμή την ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές. Πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο έχει εντοπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιαυτό και σε κάθε δημόσια παρέμβασή του φροντίζει να στέλνει τα ανάλογα μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του. Ευρεία συμμετοχή των πολιτών και χαμηλοί τόνοι μακριά από αλαζονικά φαινόμενα αποτελούν την καθημερινή επωδό του προέδρου της ΝΔ, στο δρόμο προς τις εκλογές.

Δεκαπέντε μέρες λοιπόν πριν από την κρίσιμη κάλπη, ο κ.Μητσοτάκης πήγε ένα βήμα παραπέρα, στέλνοντας συγκεκριμένα μηνύματα σε αυτούς που κρίνει ότι χρειάζεται. Για πρώτη φορά λοιπόν ξεκαθάρισε δημόσια μέσω της συνέντευξης του στο ΚΡΗΤΗ TV ότι έχει προσωπική γνώμη για την «αλαζονική συμπεριφορά» στελεχών της ΝΔ, φροντίζοντας μάλιστα να θέσει ο ίδιος το πλαίσιο, απαντώντας σε ερώτηση, για τα στελέχη που εκδηλώνουν αλαζονικές συμπεριφορές.

«...Επειδή το ακούω και εγώ και πρέπει να σας πω ότι τα στελέχη τα οποία τα λένε αυτά καταγράφονται με αρνητικό πρόσημο στο προσωπικό μου καρνέ αξιολόγησης στελεχών. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι κλειδωμένο. Και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή να μας εμπιστευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Προφανώς ούτε η αυτοδυναμία είναι κλειδωμένη. Πώς μπορεί να λέει κανείς κάτι τέτοιο όταν δεν γνωρίζουμε πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Είναι πολλές παράμετροι που ακόμα είναι μεταβλητές. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να δεχτώ καμία αλαζονεία. Και αυτό δείχνει αλαζονεία, ξέρετε. Το να βγαίνεις και να λες σήμερα στον ελληνικό λαό: «Πάμε καροτσάκι», «Έχουμε τελειώσει», «Κερδίζουμε με δέκα μονάδες διαφορά», «Είμαστε ήδη αυτοδύναμοι» και ράβουμε, κατά συνέπεια, τα υπουργικά μας κουστούμια, είναι μια συμπεριφορά αλαζονική», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Προς επίρρωσιν πάντως της επιμονής του στην τακτική των χαμηλών τόνων, προχώρησε σε μία αναφορά με έντονα προσωπικά στοιχεία.

«Προέρχομαι από πολιτική οικογένεια κάτι το οποίο συχνά μου το χρεώνουν ως μειονέκτημα αυτό. Έχει όμως και ένα πλεονέκτημα -μπορεί να έχει και άλλα- που για μένα είναι σημαντικό. Έχω δει τους κύκλους της εξουσίας. Ξέρω ότι ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και μπορεί να ξανά να ανέβει στη συνέχεια. Αυτή είναι η φύση της πολιτικής και σίγουρα έχω απομυθοποιήσει την εξουσία και τις χαρές της. Τις απολαύσεις της εξουσίας, δεν μου λέει κάτι αυτό, το έχω ζήσει από μικρός, από μέσα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως δείχνει ότι επιδιώκει να δώσει στους πολίτες και μία όσο το δυνατόν πιο καθαρή εικόνα για το ποιους θα επιλέξει προκειμένου να αποτελέσουν το υπουργικό του συμβούλιο, στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Όπως ξεκαθάρισε οι υπουργοί θα προέρχονται από τρεις δεξαμενές:

---Aξιοποίηση του δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας,
--- στελέχη εκτός ΝΔ και
---αξιοποίηση τεχνοκρατών.

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία για τις εκλογές επιδιώκει να δώσει στους ψηφοφόρους την καλύτερη δυνατή εικόνα για το τί προτίθεται να κάνει σε μία βεντάλια θεμάτων. Από το οικονομικό του πρόγραμμα μέχρι και το ποιους σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στα χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης του.