Το μέρος του πορίσματος που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» συζητά σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή

Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2018, 09:40
-A +A
Το μέρος του πορίσματος που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν» συζητά σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή

Το πρώτο μέρος του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα έτη 1997-2014 και αφορά στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», θα συζητηθεί, σήμερα Τρίτη, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του πορίσματος της πλειοψηφίας που αναφέρεται στο παραδόθηκε χθες στους επικεφαλής των κομμάτων στην Εξεταστική.

Η κυβερνητική πλειοψηφία στοχοποιεί τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, αποφεύγοντας ωστόσο τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πόρισμα δεν γίνεται λόγος για ποινικές ευθύνες, αλλά τονίζεται ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί αδικήματα.

Στη ΝΔ κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου για επιχείρηση λάσπης, η οποία ως στόχο έχει να πλήξει την ΝΔ, επιδιώκοντας να αλλάξει την ατζέντα.

«Και μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική αυτό σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον των υπουργών. Επιστρέφοντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως την ερευνά το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν» τονίζουν γαλάζιες κομματικές πηγές.

Ο Α. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το πόρισμα «για τα σκουπίδια». «Όπως είχα εγκαίρως προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, όταν υπήρχαν σχετικές αναφορές περί προανακριτικής, αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Α. Λοβέρδος έκανε λόγο για φιάσκο και για μια κυβέρνηση με έλλειψη ειλικρίνειας που έχει ξεφύγει από κάθε όριο λογικής. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα