Το Μαξίμου επιχειρεί να εμπλέξει τον Αδ. Γεωργιάδη στο σενάριο της διαφυγής Ν. Μανιαδάκη

Το Μαξίμου επιχειρεί να εμπλέξει τον Αδ. Γεωργιάδη στο σενάριο της διαφυγής Ν. Μανιαδάκη

Με μια ανακοίνωση, στην οποία είναι εμφανής η προσπάθεια να στραφούν αλλού τα βλέμματα μετά την κατάρρευση της σκευωρίας για τη Novartis, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να εμπλέξει τον Αδ. Γεωργιάδη στο σενάριο περί προσπάθειας διαφυγής του Ν. Μανιαδάκη στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, αφού γίνεται λόγος για συναντήσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο τίθενται ερωτήματα για το τι ακριβώς συζητούσαν τη στιγμή που γνώριζε πως ήταν εκ των τριών μαρτύρων, αναφέρεται, υπό την απειλή «θα επανέλθουμε» το εξής:

«Να πει ξεκάθαρα ο κος Γεωργιάδης, εάν κατά τις συνομιλίες αυτές είχε λάβει γνώση ή αν κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο συμμετείχε στο σχεδιασμό της απόπειρας διαφυγής του κου Μανιαδάκη από τη χώρα; Αν δηλαδή γνώριζε ή συμμετείχε στην προσπάθεια του διωκόμενου για δωροδοκία να γίνει νέος Χριστοφοράκος».

Αποφεύγοντας να αναφερθεί για μια ακόμη φορά στην ουσία της υπόθεσης που έχει ανακύψει και μονοπωλεί το προσκήνιο μετά τις καταγγελίες του πρώην υπό προστασία μάρτυρα ότι του ζητήθηκε να καταθέσει κατά των Αντ. Σαμαρα, Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα και στηρίζοντας τον Παύλο Πολάκη και την σε βάρος των δικαστικών λειτουργών επίθεσή του, το Μαξίμου δείχνει τον νέο του σχεδιασμό και αποκαλύπτει το αφήγημά του.

Και επιχειρεί να εμπλέξει τον κ. Γεωργιάδη ακόμη και στον υποτιθέμενο (ο ίδιος ο Ν. Μανιαδάκης έχει δηλώσει πως είχε ενημερώσει προσωπικά την εισαγγελέα διαφθοράς κ. Τουλουπάκη για την αναχώρησή του με την οικογένειά του και την οικοσκευή του για Ισπανία) σχεδιασμό διαφυγής θέτοντας ερωτήματα και ζητώντας απαντήσεις.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι δεν έχει να κρύψει απολύτως τίποτε και εύχεται κουράγιο σε όσους θα πάνε φυλακή για την σκευωρία.