Το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καλεί τη Φ. Γεννηματά να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών καλεί τη Φ. Γεννηματά να στηρίξει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Μήνυμα προς τη Φώφη Γεννηματά στέλνει το PES, το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, καθώς με σημερινή ανακοίνωση καλεί όλα τα μέλη του να στηρίξουν την «ιστορική», όπως χαρακτηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το PES, καλεί «όλους τους προοδευτικούς αλλά και όλα τα κόμματα – μέλη του να στηρίξουν την ιστορική συμφωνία για την επίλυση της υπερδεκαετούς διαφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια για το όνομα (σ.σ. της πΓΔΜ).

Ο πρόεδρος του PES, Σεργκέι Στάνισεβ, τονίζει εξάλλου ότι μαζί με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι και κόμματα στην Ευρώπη κατανοούν και εκτιμούν τις ακούραστες προσπάθειες και τη βαθιά δέσμευση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

«Εδειξαν θάρρος και ηγετική ικανότητα σε όλους μας. Το PES έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη στήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων, όπως έγινε φανερό κατά τη συνεδρίασή μας στη Σόφια πριν από τρεις εβδομάδες. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε και πάλι με τους δύο πρωθυπουργούς (σ.σ. Τσίπρα και Ζάεφ) κατά τη συνεδρίαση μας στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του PES.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΚΙΝΑΛ επικρατεί αναβρασμός καθώς αρκετά στελέχη αντιδρούν, με πρώτο τον Σταύρο Θεοδωράκη, αντιδρούν στην αρνητική θέση της Φώφης Γεννηματά στην συμφωνία για το Σκοπιανό.