Φ. Γεννηματά σε Αλ. Τσίπρα: Το κοινωνικό συμβόλαιο γράφτηκε από τη Δημοκρατική Παράταξη που πολεμήσατε 

Το κοινωνικό συμβόλαιο γράφτηκε από τη Δημοκρατική Παράταξη που πολεμήσατε 

Ηχηρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε η Φώφη Γεννηματά, μετά την προσπάθειά του να εμφανιστεί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο συνεχιστής της Δημοκρατικής Παράταξης. «Είναι λοιπόν γνωστό ότι το Κοινωνικό Συμβόλαιο της μεταπολίτευσης που άλλαξε την Ελλάδα γράφτηκε από το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη δημοκρατική παράταξη με την οποία ο κ. Τσίπρας όχι απλώς δεν είχε καμία σχέση αλλά την πολέμησε λυσσαλέα. Και όταν την πολεμούσε λυσσαλέα ήταν στην ίδια μεριά με τη Νέα Δημοκρατία. Μαζί το έπραξαν αυτό και αξιοποίησαν τότε μαζί το παρακράτος και το παραδικαστικό κύκλωμα που προερχόταν από την πιο βαθιά δεξιά», είπε αρχικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε ντροπή να κουνάει ο Αλ. Τσίπρας το δάκτυλο στο ΚΙΝΑΛ, ο οποίος συγκυβερνούσε από επιλογή με την ακροδεξιά και στη συνέχεια υιοθέτησε και τις λογικές της και τις πρακτικές της. Αντιθέτως, όπως υπογράμμισε,  «δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας  για να μη χρεοκοπήσει η χώρα σου μετά από δύο απανωτές εκλογές».  Ντροπή για την Φώφη Γεννηματά είναι να « να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, να ισοπεδώνεις τη μεσαία τάξη και να το παίζεις δήθεν αριστερός, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, περιοχές Natura». «Δεν τόλμησε κανένας πρωθυπουργός στα χρόνια της κρίσης να υποταχθεί με αυτόν τον τρόπο στους εταίρους και δανειστές, αυτό που εσείς κάνατε προσωπικά με τη δική σας υπογραφή», κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Σε ότι αφορά τον πυρήνα του νομοσχεδίου για τις πορείες η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι αλλαγές του Κινήματος Αλλαγής, ήταν καθοριστικές «Ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι το νομοσχέδιο», τόνισε.