Το KKE καταγγέλλει Κ. Μπογδάνο και ΣΚΑΪ άλλα όχι τη βία

Το KKE καταγγέλλει Κ. Μπογδάνο και ΣΚΑΪ άλλα όχι τη βία

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΚΚΕ καταδικάζει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του διαδηλωτή που επιτέθηκε πισώπλατα σε αστυνομικό σαν να ήταν επαγγελματίας των πολεμικών τεχνών, χωρίς καμιά αναφορά, όμως, στη βία που αυτός άσκησε και χωρίς να καταδικάζει το γεγονός.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «χαφιεδισμό» και αποδίδει το θέμα σε προσπάθεια να αποδομηθεί η πορεία του περασμένου Σαββάτου. Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καταδίκη της επίθεσης που αποτυπώθηκε στη φωτογραφία ούτε και του προσώπου, που όπως αναφέρει ο Κ. Μπογδάνος είναι στέλεχος της ΚΝΕ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή, χαφιεδικού τύπου, δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνο, και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ των προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις. Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο πρόσωπα, παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;

Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος δεν μπόρεσαν να αποσιωπήσουν τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και που παρά την προσπάθεια καταστολής, αυτή κατέληξε στην αμερικάνικη πρεσβεία, τώρα επιδίδονται στη συκοφάντηση και το χαφιεδισμό. Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, τους εργαζόμενους, που απαιτούν η χώρα μας να μη μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους».