Το ΚΙΝΑΛ έχουν στο στόχαστρο

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 00:02
-A +A
Το ΚΙΝΑΛ έχουν στο στόχαστρο

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ανοίγουν τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους​​ πυροδοτούν από την αρχή την ίδια λάθος συζήτηση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σπρώξει τη Νέα Δημοκρατία στα δεξιά», σχολιάζουν οι φίλοι μας στο Κέντρο. Αυτή είναι η πιο λ​ανθασμένη​ εκτίμηση που θα μπορούσε να γίνει. Και εξηγούμαστε: Η Νέα Δημοκρατία είναι η Δεξιά στην Ελλάδα με τις διαβαθμίσεις που έχει ο συγκεκριμένος χώρος και στα υπόλοιπα ομόλογα ευρωπαϊκά κόμματα, όπου σταθερά καταλαμβάνει το​ πεδίο που ​στο πολιτικό φάσμα εκτείνεται από τη δημοκρατική ​συντηρητική ​Δεξιά που ασπάζεται τον κοινοβουλευτισμό, το πλήθος των κεντροδεξιών, τους περισσότερους από τους φιλελεύθερους και κάποιους κεντροαριστερούς που βρίσκονται να στηρίζουν με την ψήφο τους τη Νέα Δημοκρατία​,​ κάθε φορά που στην ηγεσία της βρίσκεται μια προσωπικότητα με ιστορικούς δεσμούς με το Κέντρο όπως είναι οι Μητσοτάκηδες.

Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που κινδυνεύει από τις παιδαριωδίες της κυβέρνησης λοιπόν, αλλά το ΚΙΝΑΛ​.​ ​Κ​ι αυτό το είδαμε ξεκάθαρα με την ιστορία του Μακεδονικού​,​ όταν κάποια στελέχη του, έντρομα, έσπευδαν να δώσουν εξετάσεις προοδευτισμού (σε αυτούς που συγκυβερνούν με την Ακροδεξιά) αναμασώντας κοινοτοπίες για την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος με τους γείτονες, λες και υπήρχε έστω κι ένας Έλληνας, ακόμα και ακραίος​,​ που ισχυριζόταν ότι το θέμα δεν έπρεπε να επιλυθεί!

Τη διάλυση του ΚΙΝΑΛ στοχεύουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λοιπόν, εμπλέκοντας τα στελέχη του σε συζητήσεις «​για το φύλο των αγγέλων»,​ αποξενώνοντάς τα από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μετά την καταστροφή που επέφεραν οι εθνολαϊκιστές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζητούν απαντήσεις για τη φτώχεια, την ανεργία, τα παιδιά τους που έχουν μεταναστεύσει, τις κλειστές τράπεζες, τις επενδύσεις που δεν έρχονται.

Τη στάση του απέναντι στην προοδευτική ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει αποδείξει​,​ όταν προτίμησε να συγκυβερνήσει με ακροδεξιούς και αντισημίτες αντί για το Ποτάμι ή την (τότε) Δημοκρατική​ ​Συμπαρά​ταξη​, την έδειξε στα κολαστήρια προσφύγων όπως αυτό της Μόριας, αλλά και στις πειθήνιες γονυκλισίες στον αρχιεπίσκοπο​ μόλις εκείνος τους αγρίεψε​. Απέναντι σε αυτούς τους κατά φαντασίαν αριστερούς και προοδευτικούς θα σπεύσουν οι «συνήθεις ύποπτοι» του ΚΙΝΑΛ να δώσουν διαπιστευτήρια υπονομεύοντας την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά, η οποία έχει αντιληφθεί ότι η έγνοια των πολιτών είναι άλλη και αφορά την επιβίωσή τους.

Την οριστική διάλυση του ΚΙΝΑΛ απεργάζεται η κυβέρνηση, λοιπόν. Ας το έχουν υπ' όψιν τους οι φίλοι μας εκεί όταν θα κραδαίνουν το φιλελευθερόμετρο προς τη Νέα Δημοκρατία​, γιατί​ οι ψηφοφόροι της​,​ ακόμα και οι κεντροαριστεροί, έχουν επιλύσει προ πολλού τα υπαρξιακά τους.

*Tο άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στις 26 Ιουνίου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 12/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα