Το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει εξεταστική για τη σκευωρία της Novartis

Το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει εξεταστική για τη σκευωρία της Novartis

Του Τάσου Ευαγγελίου

Να σπάσει ο «φαύλος κύκλος των εξεταστικών» ζήτησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γ. Καμίνης, την ώρα που οι αποκαλύψεις για την πολιτική σκευωρία που στήθηκε γύρω από την Novartis  διαδέχονται η μια την άλλη, προκαλώντας νέα ερωτήματα για τη στάση του κόμματός του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καμίνης μιλώντας στον Σκάι, χθες υποστήριξε πως «για τον απλό πολίτη που παρακολουθεί αυτές τις ιστορίες, μπαίνουμε συνέχεια σε έναν φαύλο κύκλο εξεταστικών επιτροπών και αντεκδικήσεων, μια ολόκληρη αλυσίδα, την οποία κάποια στιγμή ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Κάποια στιγμή ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

Θέση που προκαλεί ερωτήματα δεδομένου ότι κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ έχουν ταχθεί υπέρ της έρευνας τόσο για το θέμα της Novartis όσο και για άλλες περιπτώσεις που αφορούν πράξεις και παραλείψεις της απερχόμενης κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτικό πως έχει καταγγελθεί πολιτική σκευωρία ακόμη και από την Φώφη Γεννημάτα, εν τούτοις ο κ. Καμίνης έδειξε μια άλλη στάση αφού δηλώνει πως οι εξεταστικές είναι μια όψη της πολιτικής ζωής η οποία σε μια κανονική δημοκρατία θα έπρεπε να είναι περιθωριακή στη συχνότητα με την οποία εμφανίζεται. Τον κόσμο τον απασχολούν άλλα». 

Βέβαια ο Γ. Καμίνης ανέφερε ότι από τη στιγμή που επισημαίνονται «ευθύνες πολιτικών προσώπων, η επόμενη Βουλή πρέπει να επιληφθεί», όμως αυτό αποτελεί απλά τον οδικό χάρτη που ακολουθεί η δικαιοσύνη, βάσει του σημερινού νόμου, όταν στις καταγγελίες υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων

Το  ερώτημα είναι τι προτίθεται να πράξει το ΚΙΝΑΛ αφού η σχετική δικογραφία, που ανασύρθηκε από το αρχείο πλέον, φτάσει στη Βουλή και επιχειρηθεί διερεύνηση της υπόθεσης.

Η αναφορά Καμίνη, ο ρόλος του οποίου αναβαθμίσθηκε και από την ίδια την κ. Γεννηματά,  δεν προδιαθέτει για ενεργή συμμετοχή στις εξελίξεις. Έρχεται δε να προστεθεί στα όσα λέγονται για μελλοντική συμπόρευση ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση άλλωστε που άνοιξε την ημέρα της αποχώρησης του Ευ. Βενιζέλου, δεν έχει κλείσει.

Ο χρόνος που επέλεξε η Φώφη Γεννημάτων για να οδηγήσει στην έξοδο τον κ. Βενιζέλο (μια ημέρα πριν το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών και έναν μήνα περίπου πριν τις εθνικές εκλογές) χαρακτηρίστηκε και ως ένα είδος «πλάτης» προς τον στριμωγμένο Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως τις ημέρες που ακολούθησαν της συντριπτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ πρώτο θέμα ήταν το ΚΙΝΑΛ και οι εξελίξεις σε αυτό και όχι η κατάσταση στο Μαξίμου και το κυβερνών κόμμα.