Το ΑΠΕ, η ΕΡΤ και ο Σ. Τσιτουριδης

Το ΑΠΕ, η ΕΡΤ και ο Σ. Τσιτουριδης

Το ΑΠΕ μετέδωσε την είδηση που πήγε σε 500 ΜΜΕ για την ίδρυση του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες» και η ΕΡΤ έκανε live μετάδοση με τον πρώην υπουργό, Σάββα Τσιτουρίδη γεγονός που δείχνει τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη οποιουδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να πάρει έστω και ελάχιστες ψήφους από τη ΝΔ.

Ο ίδιος ο Σάββας Τσιτουρίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM δήλωσε: «Εμείς στείλαμε 48 ώρες πριν την ανακοίνωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την πήραν, όπως μας είπαν σε 500 Μέσα Ενημέρωσης» ενώ απαντώντας στην κριτική ότι η ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός του την Τρίτη, έγινε σε απευθείας σύνδεση έξω από τον Άρειο Πάγο από την ΕΡΤ, είπε ότι δεν αρνείται την προβολή κανενός και ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε το συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης εκεί. 

 

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι ταυτόχρονα με την προβολή που του προσφέρθηκε ανέλαβε να διαχωρίσει τις εκλογές από τις εθνικές υποστηρίζοντας πως το αποτέλεσμα δεν σημαίνει τίποτα για τις εσωτερικές πολίτικες εξελίξεις σημειώνοντας:

«Δεν θα πάρουμε μέρος στις Εθνικές εκλογές «τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης ενώ μιλώντας για την κατεύθυνση που θα έχει το κόμμα του ο Σάββας Τσιτουρίδης, ανέφερε: «Εμείς δεν ήρθαμε να κάνουμε ζημιά σε κανέναν. Θα παρουσιάσουμε μια ξεκάθαρη πρόταση για τις 26 Μαΐου.

Δεν ψηφίζουμε ούτε να φύγει ο Τσίπρας, ούτε να έρθει ο Μητσοτάκης. Οι άνθρωποι που θα πάνε για πέντε χρόνια στην Ευρωβουλή, θα έχουν συγκεκριμένα πράγματα να κάνουν. Είναι στρεβλή η άποψη ότι είναι δημοψήφισματικού χαρακτήρα οι ευρωεκλογές».