Το άνοιγμα των σχολείων, ο Αλ. Τσίπρας και τα self tests

Το άνοιγμα των σχολείων, ο Αλ. Τσίπρας και τα self tests

Μετά την εστίαση, τους επιστήμονες. τον Τουρισμό και συνολικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και λαμβάνονται ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο τα σχολεία που άνοιξαν σήμερα, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πως δεν έχει γίνει τίποτα «που να δημιουργεί μια αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας» αλλά και να υποστηρίζει πως τα self tests «είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά απολύτως συμπληρωματικό δεδομένου ότι δεν έχουν και πολύ υψηλή ευαισθησία».

Σε τηλεδιάσκεψη με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίσθηκε να αμφισβητεί την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών που από σήμερα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες υπονομεύοντας ουσιαστικά τη διαδικασία.

Τα όσα τόνισε έρχονται να προστεθούν στη γενικότερη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτή και τη θέση που εξέφρασε η Έφη Αχτσιόγλου λέγοντας πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για την Αριστερά.

Η καταστροφολογία και η κορονοκαπηλεία έχουν ουσιαστικά μετατραπεί σε σαφή αντιπολιτευτική γραμμή και η αρνητική στάση δείχνουν πως η Κουμουνδούρου βρίσκεται εγκλωβισμένη σε έναν μονόδρομο που συνδέεται άμεσα με την υπονόμευση μέτρων και παρεμβάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας «Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας επιδεικνύουν μια τρομακτική ανεμελιά στο να προτάξουν παρεμβάσεις και λύσεις για την προστασία και των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν χωρίς να έχει γίνει τίποτα στο μεσοδιάστημα που να δημιουργεί μια αίσθηση μεγαλύτερης ασφάλειας». 

Και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ με τον περισσότερο χρόνο με κλειστά σχολεία φέτος προσθέτοντας πως άνοιξαν και λειτουργούν «με αυξημένο τον ανώτατο αριθμό μαθητών στις τάξεις του δημοτικού -λόγω της καλοκαιρινής νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης» για να υπογραμμίσει πως «μοναδικό όπλο τα self test που είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά απολύτως συμπληρωματικό δεδομένου ότι δεν έχουν και πολύ υψηλή ευαισθησία».

Αξίζει να σημειωθεί πως και για τους εκπαιδευτικούς ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δήλωση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα την ώρα που το ίδιο έχει αναφέρει για κάθε παραγωγική τάξη στις τηλεδιασκέψεις που έχει με εκπροσώπους.

Και δεν παρέλειψε να μιλήσει και πάλι για την τηλεκπαίδευση την οποία σημειωτέον ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να υπονομεύσει τονίζοντας πως «Επιδεικνύουν και εξαιρετική επιδεξιότητα στο να προωθούν συμβάσεις με εταιρείες όπως η Cisco για την τηλεκπαίδευση, που πέρα από το ότι επιβαρύνουν το δημόσιο ταμείο δημιουργούν και πολύ μεγάλα ερωτηματικά σε σχέση με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων»,