Το 82% αξιολογεί θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό
Δημοσκόπηση Pulse

Το 82% αξιολογεί θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Εξαιρετικά θετικά κρίνουν 8 στους 10 πολίτες την αντίδραση της κυβέρνησης, ως προς τον περιορισμό των μετακινήσεων και τα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ενώ διπλάσιο είναι το ποσοστό πολιτών (78%) που ανησυχεί για την πανδημία σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση.

Αναλυτικότερα, το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης, ενώ η ανησυχία των πολιτών για την πανδημία έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας που κατέγραφε 42%

Έτσι το 78% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά, έναντι 7% που δηλώνει λίγο ή καθόλου. Περισσότερο ανησυχούν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας (84% σε ηλικίες άνω των 60 ετών), αλλά και στους νεότερους το ποσοστό αγγίζει το 70%.

Στην ερώτηση πόσο έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα και τη ζωή της οικογένειας τους η επιδημία και τα μέτρα οι Έλληνες απαντούν σε ποσοστό 83% πολύ έως αρκετά. Επιπλέον το 57% θεωρεί ότι έχει επηρεαστεί πολύ/αρκετά ως προς την οικονομική τους ζωή και 20% δηλώνει λίγο ή καθόλου. Μόλις το 10% δηλώνει μέτρια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θετικά αξιολογεί τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας,το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία , το 86% δηλώνει ότι είναι σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων για τον κορονοϊό. Μόλις το 10% απαντά ότι είναι μάλλον και σίγουρα αρνητικά. 

Επίσης, στην ερώτηση πως αξιολογείται της προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον κορονοϊό το 46% τις κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά και το 47% μάλλον και σίγουρα αρνητικά. 

Οι Έλληνες εμφανίζονται ικανοποιημένοι για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το 67% κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα και το 29% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει το ποσοστό αποδοχής στο 53% από 45% στην προηγούμενη μέτρηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22% και σημειώνει πτώση 4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση. Το 20% των πολιτών απαντά κανέναν από τους δύο. 

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυνθεί στις 23 μονάδες καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στις 14 μονάδες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε  τηλεφωνικά το διάστημα 30 Μαρτίου μέχρι και 1η Απριλίου σε δείγμα 1.254 ενήλικες.