Το 68% των πολιτών κρίνει θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το 68% των πολιτών κρίνει θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Θετικά αποτιμούν σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Παράλληλα, το το 61% δηλώνει προς η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και το 74% εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis, το 68% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική.

Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% απαντά προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Για τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.

Γενικότερα, για τον κ. Μητσοτάκη εκφράζεται θετικά το 74%, αρνητικά μόλις το 19% και το 4% ουδέτερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια στιγμή οι θετικές γνώμες για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέρχονται σε μόνο 28%, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 60% των ερωτηθέντων και 6% ουδέτερη.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

- Οικονομία 26%

- Ανεργία 24%

- Προσφυγικό 13%

- Υγεία 6%

- Παιδεία 5%