Το 2015 ήταν "η χρονιά του Τσίπρα", σύμφωνα με αυστριακή εφημερίδα

Το 2015 ήταν "η χρονιά του Τσίπρα", σύμφωνα με αυστριακή εφημερίδα

Το 2015 ήταν για την Ελλάδα «η χρονιά του Τσίπρα», καθώς ο χαρισματικός νέος κατάφερε ταυτόχρονα περισσότερα πολιτικά τεχνάσματα, που σε άλλους «θα στοίχιζαν το κεφάλι τους», τονίζει εισαγωγικά σε σημερινό της δημοσίευμα με θέμα πολιτικούς που αναδείχθηκαν εφέτος ιδιαίτερα ισχυροί, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με την υπόσχεση ότι θα «σχίσει» όλα τα προγράμματα λιτότητας, όπως επίσης κέρδισε το δημοψήφισμα που ο ίδιος διοργάνωσε εναντίον της πολιτικής λιτότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Kronen Zeitung, έκανε αργότερα μία νέα ριζική στροφή και υπέγραψε ακόμη σκληρότερα μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια, ενώ κέρδισε ξεκάθαρα και τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο ρόλος του-κλειδί στην προσφυγική πολιτική έκανε ακόμη και τους επικριτές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση να σιωπήσουν, και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας κατέστη ως ο ισχυρός άνδρας, ο οποίος τα επόμενα χρόνια θα καθορίζει το μέλλον της Ελλάδας, καταλήγει στο δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ