«Το 1/3 των βουλευτών του Αλ. Τσίπρα προτίμησε τις παραλίες»

«Το 1/3 των βουλευτών του Αλ. Τσίπρα προτίμησε τις παραλίες»

Σε ταραχή βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού στο Facebook, στην oποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε ΚΥΠ» και σε «ακέφαλη» ΕΥΠ, που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, η αντίδραση του κ. Τσίπρα οφείλεται στο γεγονός ότι οι βουλευτές του δεν υποστήριξαν την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία που ο ίδιος ζήτησε.

Συγκεκριμένα, τονίζουν πως «ο κ. Τσίπρας μάλλον τελεί σε ταραχή αφού το 1/3 των βουλευτών του προτίμησε τις παραλίες από το να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που εκείνος ζήτησε».

Και οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα έχει συνάντηση μαζί του, όπως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν τον συναντήσει από κοντά, ίσως αντιληφθεί (σ.σ.: ο κ. Τσίπρας) ποσό άδικα ήταν αυτά που εκτόξευσε εναντίον του».

Ο κ. Τσίπρας μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας για τα προσόντα του νέου διοικητή της ΕΥΠ, και αφού απέτυχε να συγκεντρώσει όλους τους βουλευτές του για να στηρίξουν την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, επιχείρησε να συντηρήσει το θέμα με ανάρτησή του στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση άφησε ακέφαλη την ΕΥΠ, διακινδυνεύοντας την εθνική ασφάλεια» και πως η τροπολογία για την ΕΥΠ «αναβιώνει τις πιο σκοτεινές εποχές και πρακτικές του κράτους της Δεξιάς και μετατρέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ξανά σε ΚΥΠ».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Τσίπρα: