Τον Θ. Θεοχαρόπουλο καταγγέλουν 28 στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Τον Θ. Θεοχαρόπουλο καταγγέλουν 28 στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Σκληρή επίθεση στον Θεοχαρόπουλο για τις διαγραφές που έγιναν προκειμένου να υπάρξει πλειοψηφία στην Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ και να οδηγηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν 28 μέλη της. Χαρακτηρίζουν τις διαγραφές αντικαταστατικές και την τακτική που ακολουθήθηκε θλιβερή.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «οι ανησυχίες μας και οι προειδοποιήσεις μας για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνονται» και σημειώνουν πως χθες «συγκλήθηκε αιφνιδίως η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς», τονίζουν τα στελέχη και αναφέρουν πως «μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές  από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν «υποψίες» για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51. Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας».

Μς αυτόν τον τρόπο, υπογραμμίζουν, «ακυρώνεται  το εγχείρημα που ξεκινήσαμε το 2015 για τη διαμόρφωση ενός Σοσιαλδημοκρατικού φορέα όπως αποφασίσαμε στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη» και εν συνεχεία επισημαίνουν ότι «οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της Κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθες στο Γαλάτσι».

Τα μέλη της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι «γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα. Είναι όμως θλιβερό γεγονός το  ότι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα  στοιχειώδη όρια σοβαρότητας» και τονίζουν πως «δυστυχώς οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων».

Επίσης, υπενθυμίζουν ότι χθες υπέβαλλαν την παραίτησή τους, μετά την πολιτική διαφωνία άλλα πέντε μέλη της Κ.Ε.(Ν.Τσούκαλης, Θ.Ψύρρας, Γ.Γεωργάτος, Χ.Γκαρμπούνης, Στ. Παναγούτσος) και προβαίνουν στην πολιτική επισήμανση ότι η «απόφαση πάρθηκε με 30 ψήφους. 28 + 5= 33»

Τα μέλη που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι:

1.Aναστασίου Φωτεινή     

2.Βελεγράκης Μανώλης

3.Γιάνναρος Γιώργος

4.Δαρσινός Τάσος

 5.Καρατέγος Κώστας

6.Καρακικές Μάκης

7.Κομματάς Κώστας      

 8.Κόσσυβα Κατερίνα

9.Λαμπάτος Γαβρίλης

10. Μαλέλης Σταμάτης

11Μαργαρίτης Θόδωρος

 12.Μοχιανάκης Κωστής 

13.Μπουλαμπασάκος Γιώργος

14.Μπουρνόβα Ευγενία

15.Μώρου Ισμήνη

16.Οικονομίδης Γιώργος

17Παγκάλου Έφη.

18.Πανδης Κώστας

19.Παπαιωάννου Αντώνης

20.Παπουτσής Αλέξανδρος

 21.Πολάτος Άρης

22.Πολύμερος Χρήστος

23.Σιακαντάρης Γιώργος

 24.Τζιάς Παύλος

 25.Τσιτήλου Σόνια

 26.Φερέτος Δημήτρης

27.Χαριζάνης Θόδωρος

28. Χεϊρ Ρικάρντο