Την παρέμβαση Εισαγγελέα για την κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ζητάει ο ΔΣΑ

Την παρέμβαση Εισαγγελέα για την κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ζητάει ο ΔΣΑ

Την παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών για την κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους ζητάει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απαράδεκτη κατάσταση στο ίδρυμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας».

Παράλληλα, ο Σύλλογος χαρακτηρίζει απαράδεκτες και ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό τις διάφορες καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές, ενώ σημειώνει πως «οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς».

Τέλος, ο ΔΣΑ καλεί «τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές, να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους» και καταλήγει πως «σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια, ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου προχώρησε σε συμβολικό κλείσιμο του ιδρύματος, αντιδρώντας στο πρόβλημα της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών γύρω από το χώρο του πανεπιστημίου, προκειμένου -όπως ανέφερε- να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο. 

Για την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας για αναστολή λειτουργίας των σχολών του Πανεπιστημίου μίλησε σε συνέντευξή του στο liberal.gr ο πρύτανης Μανώλης Γιακουμάκης

Καταγράφει την απαράδεκτη κατάσταση που συμβαίνει στους δρόμους γύρω από το κτίριο του ιδρύματος με το εμπόριο ναρκωτικών και δηλώνει την αγανάκτησή του για την αδιάφορη στάση της πολιτείας. Τάσσεται εναντίον της παρωχημένης διάταξης για το άσυλο και προτείνει μία συνεχή επαγρύπνηση των πρυτανικών αρχών, για την αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων στο μέλλον.