Στο ΕΚΑΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Την Παρασκευή η τοποθέτηση της ΝΔ για τις πυρκαγιές

Στο ΕΚΑΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Την Παρασκευή η τοποθέτηση της ΝΔ για τις πυρκαγιές

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα το ΕΚΑΒ και συζήτησε με το προσωπικό του για τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν το βράδυ της πυρκαγιάς στη Ραφήνα.

Συγκεκριμένα, του ανέφεραν ότι η υπηρεσία τους δέχθηκε 180 κλήσεις από το Μάτι ενώ επιχείρησαν συνολικά 11 ασθενοφόρα και 4 κινητήριες μονάδες.

Όπως επισήμαναν, το βασικό πρόβλημα που κλήθηκαν να διαχειριστούν ήταν η αδυναμία πρόσβασης στην περιοχή. Παρόλαυτα κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διακομιδή 80 περιστατικών.

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του ΕΚΑΒ για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της μεγάλης αυτής κρίσης. Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Νωρίτερα, σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναλυτική αποτίμηση της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, δύο 24ωρα μετά την εθνική τραγωδία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης, οι Τομεάρχες της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι πρώην Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστας Συνολάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αξιολογήθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προτάσεις της ΝΔ για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων, αλλά και η επικαιροποίηση των προτάσεων που ήδη έχει καταθέσει η ΝΔ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές η ΝΔ θα επανέλθει στο ζήτημα την Παρασκευή, μετά το τέλος του τριήμερου εθνικού πένθους.