Την Παρασκευή ενημερώνει ο Στ. Πέτσας για τα 11 εκατ. στα ΜΜΕ
Βουλή

Την Παρασκευή ενημερώνει ο Στ. Πέτσας για τα 11 εκατ. στα ΜΜΕ

Την προσεχή Παρασκευή στις 10 το πρωί αναμένεται να ενημερώσει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα 11 εκατομμύρια ευρώ προς τα ΜΜΕ.  

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω επιστολής της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.  «Δεν πρόκειται μόνο για αυτονόητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και για μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην ενίσχυση των Μέσων, ώστε τα όλα τα κόμματα αλλά και οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν ποιος παίρνει και τι», ανέφεραν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Παράλληλα, ισχυρίζονταν  ότι ναι μεν η ενίσχυση των Μέσων που διατηρούν εργαζόμενους και δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και καθίζησης των διαφημιστικών εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα είναι μία διαδικασία αναγκαία, αλλά κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι ανεξάρτητο από την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊό.

«Αυτό όμως δε μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για τη χρηματοδότηση φιλικών στην κυβέρνηση ανύπαρκτων ιστοσελίδων και εφημερίδων, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων πολιτών όσο και των ίδιων των Μέσων», προσέθεταν χαρακτηριστικά.