Εν αναμονή εξελίξεων - Συνέντευξη Π. Καμμένου μετά τη συνάντηση με Αλ.Τσίπρα

Εν αναμονή εξελίξεων - Συνέντευξη Π. Καμμένου μετά τη συνάντηση με Αλ.Τσίπρα

Συνέντευξη τύπου προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος μετά την αυριανή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, γεγονός που προϊδεάζει εξελίξεις σχετικά με την πορεία και το μέλλον της συγκυβέρνησης. Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου όπου αναμένεται να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα οδηγηθούν στο «διαζύγιο» που έχουν προαναγγείλει.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο τον οποίο και κάλεσε να συναντηθούν αύριο, ενώ εν συνεχεία με ανακοίνωση του κόμματος των ΑΝΕΛ, γνωστοποιήθηκε ότι ο κ. Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνέντευξη θεωρείται βέβαιο ότι θα αποσαφηνιστεί εάν θα συνεχιστεί η συγκυβέρνηση έως και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή ή θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις που θα οδηγήσουν προς τις εκλογές.

Μετά την αναβολή του χθεσινού ραντεβού τους λόγω της εμπλοκής στα Σκόπια που επικαλέστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν να έχουν τετ α τετ συνάντηση, αύριο Κυριακή, όπου θα συζητηθούν οι «όροι» του πιθανού επικείμενου διαζυγίου, αλλά και τα επόμενα βήματα.

Από το Μαξίμου χθες, άφηναν να διαρρεύσει πως έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στον μικρό κυβερνητικό εταίρο ώστε να αποφασίσει πως θα πορευτεί και μετά το χθεσινό tweet είναι ορατό πια μία αποκόλληση των δυο πλευρών με φιλικό τρόπο. 

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝ.ΕΛ. και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Τα πάντα ωστόσο θα εξαρτηθούν από την κατ'' ιδίαν συζήτηση τους, η οποία και θα δρομολογήσει άμεσα όλες τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να συζητά με τους βουλευτές του για τη στάση που θα κρατήσουν. Ωστόσο, όπως προέκυψε, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είχαν ενιαία στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς ορισμένοι φέρονται να προσανατολίζονται στο να την υπερψηφίσουν.  

Ακόμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε «εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους», ωστόσο η πρότασή του δεν εγκρίθηκε.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση χωρίς την Έλενα Κουντουρά και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη», φέρεται να του είπαν οι διαφωνούντες βουλευτές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με τον Π. Καμμένο διαφώνησαν ο Ν. Μαυραγάνης, ο Θ. Παπαχριστόπουλος, ο Β. Κόκκαλης αλλά και ο Κώστας Ζουράρις. Οι «2» που συμφώνησαν με την πρόταση Καμμένου ήταν -εκτός φυσικά από τον ίδιο, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κ. Κατσίκης.

Διαβάστε ακόμη:

Όρος πολιτικής επιβίωσης Τσίπρα, η απομάκρυνση Καμμένου

Εσωκομματική ήττα για τον Π. Καμμένο – Δεν πέρασε η πρόταση για αποχώρηση υπουργών