Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ράμα για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ράμα για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Tηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κατά τη συνομιλία, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας στην ΕΕ.

Επιπλέον, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία του με τον Αλβανό ομόλογο του επικεντρώθηκε στο νόμο για τις περιουσίες στην ακτή του Ιονίου και στο νόμο για τις μειονότητες.

Επιπλέον συζήτησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις και για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Μετά την απόσυρση την περασμένη Κυριακή της επίμαχης υπουργικής απόφασης από την ΦΕΚ της Αλβανίας, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ράμα είχε υποσχεθεί  ότι θα φέρει νέα ρύθμιση που θα καταργεί την παλιά. Και πάλι, όμως, παραμένει όλο το θεσμικό πλαίσιο το οποίο απειλεί τις ελληνικές περιουσίες αλλά και όλες τις περιουσίες που βρίσκοντας σε παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές καθώς δίνεται προβάδισμα στο κράτος και στον σχεδιασμό της τουριστικής αξιοποίησης, σε βάρος των ιδιοκτήτων και όσων διεκδικούν τις περιουσίες τους.

Η μονή ορθή λύση είναι η αναγνώριση των κληρονομικών, περιουσιακών δικαιωμάτων και η άμεση έκδοση τίτλων, που εκκρεμούν από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθέστωτος το 1991…