Τη μεσολάβηση του εμίρη του Κατάρ ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Τη μεσολάβηση του εμίρη του Κατάρ ζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Διεθνών επαφών συνέχεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις επαφές που είχε σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο Κατάρ, όπου έγινε δεκτός (στις δέκα και μισή τοπική ώρα) από τον εμίρη Hamad bin Khalifa Al Thani.

Ο εμίρης του Κατάρ υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη με μια θερμή χειραψία, με τον πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνει πως το εμιράτο έχει αλλάξει πολύ από την τελευταία του επίσκεψη το 2003.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι τομείς όπου μπορούν να γίνουν άμεσες επενδύσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε πραγματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να του παρουσιάζει το σχέδιο του κόμματους.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την μεσολάβηση του εμίρη λόγω των καλών σχέσεων του Κατάρ με την Τουρκία, προκειμένου να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Κατά τη συνάντηση στο παλάτι, ο πρόεδρος της ΝΔ εγγυήθηκε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και την άμεση προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα περιορίσουν τη γραφειοκρατία.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συνάντηση με ανώτατα στελέχη της Qatar Investment Authority.