Τι λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τον Ευ. Βενιζέλο

Τι λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τον Ευ. Βενιζέλο

Πηγές από το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά πρότεινε στον Ευάγγελο Βενιζέλο να ενταχθεί σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο και να δώσει τη μάχη του Σταυρού, κάνοντας λόγο για άρνηση του τελευταίου, καθώς εξέφρασε την πρόθεση να είναι μόνο επικεφαλής στο Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με την απόφασή της η κ. Γεννηματά ήθελε να «περιφρουρήσει την αυτονομία του κόμματος και την προοπτική του και να συμβολίσει τη διεύρυνση». «Και αυτό το πετυχαίνει με την επιλογή Καμίνη», τόνισαν, ενώ σχολίασαν αρνητικά την αποχώρηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ισχυριζόμενες ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η θέση του επικεφαλής της Επικρατείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγινε καμία αναφορά από την Χαριλάου Τρικούπη στη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι του προτάθηκε να τοποθετηθεί το όνομά του στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου του Επικρατείας.

«Δεν ήταν αυτονόητο πως ο κ. Βενιζέλος θα καταλάμβανε τη θέση του επικεφαλής Επικρατείας ούτε ο ίδιος έκανε ποτέ γνωστή τέτοια πρόθεσή του έστω και μέσω κάποιου μαντατοφόρου» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.