Τι λέει ο Ολάντ για το 2015

Τι λέει ο Ολάντ για το 2015

Στο ρόλο που διαδραμάτισε ο Προκόπης Παυλόπουλος την περίοδο του δημοψηφίσματος αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, δηλώνοντας ότι η προσωπική του δέσμευση σχετικά με την στάση που θα τηρούσε ο Αλέξης Τσίπρας και η διαβεβαίωση ότι η αντιπολίτευση θα έπραττε τα δέοντα οδήγησε στο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Κατά την συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο κ. Ολάντ χαρακτήρισε ιστορικό το τηλεφώνημα, που είχε δεχθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμέσως μετά το Δημοψήφισμα του 2015 σημειώνοντας ότι ο Πρ. Παυλόπουλος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Το τηλεφώνημα αυτό ήταν ιστορικό, καθώς χάρη σε αυτό καταφέραμε να ξεκινήσουμε και πάλι τις διαπραγματεύσεις», υποστήριξε ο Φρ. Ολάντ.

Μάλιστα ο Φρ. Ολάντ αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες εκείνης της συνομιλίας, σημειώνοντας ότι ο Πρ. Παυλόπουλος έθεσε τον εαυτό του ως εγγυητή της βούλησης της Ελλάδος να παραμείνει στην Ευρωζώνη μετά από το Δημοψήφισμα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Γάλλο πρόεδρος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινούσε τις διαπραγματεύσεις, καθώς και ότι η αντιπολίτευση ήταν και εκείνη έτοιμη να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ο Φρανσουά Ολάντ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας αλλά και μια ηγετική πολιτική φυσιογνωμία στον ευρωπαϊκό χώρο.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, ότι ο Φρανσουά Ολάντ είχε το θάρρος να αναγνωρίσει ευθέως τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων για να ευοδωθεί η όλη προσπάθεια, καθώς και το ότι ο ελληνικός λαός κατέβαλε το αντίστοιχο βαρύ τίμημα, ακόμη και για λάθη που δεν θα μπορούσαν να του αποδοθούν.

Καταλήγοντας, ο Πρ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της προς το μέλλον εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας, πλην όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσε να διατηρήσει αλώβητη την ιστορική της φυσιογνωμία δίχως την Ελλάδα στην χορεία των κρατών-μελών της.

Φωτογραφία: Intimenews