Τι «φοβήθηκε» ο Τσίπρας και αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή;

Τι «φοβήθηκε» ο Τσίπρας και αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή;

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας, μια και το βάρος έχει πέσει στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού, όμως η συζήτηση στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έκρυβε στοιχεία πολιτικής αντιπαράθεσης από το μέλλον, τα οποία θα δούμε να επαναλαμβάνονται πολλές φορές μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου λοιπόν θεωρούν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία και κυρίως η απόφαση αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ψηφοφορία αποδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο εσωτερικό του κόμματός του. Κομματικά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι η απόσυρση της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε κυρίως κάτω από το φόβο διαφοροποιήσεων, στην μυστική ψηφοφορία, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν με ανησυχία την κάλυψη που παρέχει στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Για το κυβερνών κόμμα η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα προδίδει φόβο και ανασφάλεια, στοιχεία που θα ενισχυθούν στο άμεσο μέλλον, εξαιτίας της έλλειψης αφηγήματος και στρατηγικής. 

Παράλληλα στρατηγικός στόχος της ΝΔ είναι να επιμείνει στα όσα καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα για ανειλικρίνεια και υποκρισία σε σχέση με τον τρόπο που χειρίζεται κομβικά ζητήματα της πολιτικής αντιπαράθεσης, κάτι που όπως εκτιμά το κυβερνών κόμμα αποτυπώθηκε και στην κοινοβουλευτική διαδικασία για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Στελέχη της ΝΔ βάζουν στο στόχαστρο τον κ.Τσίπρα σημειώνοντας ότι ο τέως πρωθυπουργός ξέχασε το φιάσκο της κυβέρνησης του, η οποία επιχείρησε να ενοχοποιήσει, διά του παρακρατικού μηχανισμού Παπαγγελόπουλου, πολιτικούς αντιπάλους χωρίς κανένα στοιχείο και με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες. 

«Είναι υπερβολικό ο αρχιμάστορας των παραβιάσεων του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας να μιλά με περίσσιο θράσος και να κουνάει το δάχτυλο γι’ αυτό το θέμα, αντί να ζητήσει μια συγγνώμη από όσους στοχοποίησε η πολιτική και δικαστική συνωμοσία, από αυτούς που άδικα κατηγόρησε, ταλαιπώρησε και προσπάθησε να διασύρει για δύο ολόκληρα χρόνια» τόνισε στο liberal.gr πηγή κοντά στον πρωθυπουργό. 

Είναι δεδομένο πάντως ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βλέπουμε  ήδη βλέπουμε τα πρώτα επεισόδια της κόντρας Μητσοτάκη - Τσίπρα, η οποία θα διαρκέσει όλο το επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα τις επόμενες κάλπες. Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να σκέπασε την πολιτική αντιπαλότητα, όμως όσο πλέον η χώρα βγαίνει από την υγειονομική κρίση τόσο το θερμόμετρο της έντασης θα ανεβαίνει, ειδικά μετά το τέλος του καλοκαιριού.