Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτει εξεταστική για τις δικές του ημέρες;

Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ και απορρίπτει εξεταστική για τις δικές του ημέρες;

Το εκπεπτωκός ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο επαίρετο κάποτε (το έχει ξεχάσει πλέον), ολοένα και θαμπώνει, μέσα στην μικροπολιτική, την ίντριγκα, την κουτοπονηριά, τη δημιουργία και διασπορά ατεκμηρίωτων κατηγοριών, που τελικά αποβαίνουν αυτεπίστροφα.

Μαθημένοι και επιβιώσαντες μέσα από την ίντριγκα των κομματικών γραφείων, προσπαθούν άοκνα να την μεταφέρουν στη δημόσια ζωή. Αλλά εκεί έξω, πέραν των οπαδών τους, υπάρχει και κόσμος με κοινή λογική, με αποτέλεσμα οι προσπάθειές τους να υπονομεύουν τους ίδιους τους στόχους.

Όταν το 2015 θέλησαν να κάνουν εξεταστική για τα μνημόνια, συμπεριέλαβαν μόνο τέσσερις περιόδους, από τον Οκτώβρη του 2009 και ένθεν. Αφησαν απ' έξω την περίοδο Καραμανλή, ίσως λόγω υπόγειων εκλεκτικών στηρίξεων. Αργότερα η Φώφη πρότεινε η εξεταστική για την οικονομία να ξεκινήσει από το 2000, «για να μάθει ο λαός την αλήθεια για την πορεία της οικονομίας από τότε που μπήκαμε στο ευρώ». Δεν εισακούστηκε γιατί δεν εξυπηρετούσε την προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ .

Τώρα όχι μόνο κουτοπόνηρα, αλλά και εντελώς ξεκάρφωτα, ζητούν εξεταστική επιτροπή για τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα». Αφορμή το σκάνδαλο του αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κούρτς. Μόνο που εκεί έγινε έρευνα και υπήρξαν ενδείξεις ότι χρηματοδότησε ευνοϊκές δημοσκοπήσεις.

Εδώ οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που τόσο λαύρα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 έπεσαν μέσα, όπως είχαν πέσει μέσα και στις εκλογές του 2015, όπου όλες - μα όλες –  προέβλεπαν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι έπεσαν έξω στην ταχύρρυθμη αναμπουμπούλα του δημοψηφίσματος, κάτι που έχει κάνει καραμέλα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ακυρώνει τη διαχρονική επιτυχία της συνεισφοράς τους.

Οι μόνες που έπεσαν έξω το 2019 είναι αυτές κάποιων εταιριών που προέβλεπαν τη διαφορά κάπου στο 2-2,5%, και μυστηριωδώς την ψαλίδα να κλείνει. Εταιριών που… όλως τυχαίως ανήκαν σε πρόσωπα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που στήθηκαν στο πόδι, που εμφανίστηκαν ξαφνικά για να υποστηρίξουν ότι κλείνει η ψαλίδα και το παιγνίδι γυρίζει, και το ίδιο ξαφνικά εξαφανίστηκαν.

Ο λαός λέει ότι το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Πολύ περισσότερο, το κουτοπόνηρο θα λέγαμε. Χθες ο Τσίπρας δήλωσε στον ALPHA ότι ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό ενόψει της εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να συμβαίνει αυτό, δεν ξέρουμε πως νιώθει ο Μητσοτάκης. Και αν έχει παραβατήσει δικαίως αισθάνεται έτσι. Μόνο που δεν το δείχνει, αρκετά ψύχραιμος μοιάζει.

Αντιθέτως καθόλου ψύχραιμος δεν δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανής είναι στις δικές του τάξεις του ο πανικός. Λογικό! Εάν έχεις κυβερνήσει, εάν έχεις μετέλθει μεθόδους τις οποίες θεωρείς επιλήψιμες και για τις οποίες κατηγορείς τους αντιπάλους, θα έπρεπε να έχεις προβλέψει ότι θα σου το ανταποδώσουν, ότι η έρευνα που προτείνεις θα φτάσει και στις δικές σου πράξεις. Κοινή λογική χρειάζεται, τόσο δύσκολη είναι; Στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον!

Εάν δεν χρησιμοποίησες παρόμοιες μεθόδους, εάν είσαι καθαρός, θα έπρεπε να είσαι και ανοιχτός στην έρευνα, χωρίς υστερικές καταγγελίες ότι η κυβέρνηση παραβιάζει τον σύνταγμα και άλλες αστειότητες - παραβιάζει το σύνταγμα για μια εξεταστική που αποδέχεται για τον εαυτό της, και απλώς την επεκτείνει χρονικά.

Ως εκ τούτου δεν είναι κατανοητό γιατί αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν έχει κάτι να κρύψει. Αντιθέτως η οργίλη αντίδρασή του, δημιουργεί την υποψία ότι ενδεχομένως έχουν βάση οι σπερμολογίες για επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις προσκείμενων ΜΜΕ, και δημιουργίας ανεχέγγυων δημοσκοπικών εταιριών μιας χρήσης.

Μήπως επειδή όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν θέλει να ξαναπέσουν τα φώτα της δημοσιότητας και ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, εκατομμύρια που πήγαιναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1%, και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη και μέσα στη Βουλή»;.

Τα πυροτεχνήματα συγκεντρώνουν την προσοχή, εντυπωσιάζουν αλλά ενίοτε τραυματίζουν τους χρήστες τους. Όποιος διακηρύσσει ότι πιστεύει και διακονεί την επιταγή «όλα στο φως», αποδέχεται να πέσει όλο το φως σε όλες τις σκιές. Χωρίς να μείνουν στο σκοτάδι χρονικές περίοδοι που δεν συμφέρουν.