Τη βούληση Αθήνας - Σκοπίων για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό χαιρετίζει το αυστριακό ΥΠΕΞ

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, 15:02
-A +A
Τη βούληση Αθήνας - Σκοπίων για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό χαιρετίζει το αυστριακό ΥΠΕΞ

Την πολιτική βούληση των δύο πλευρών, Αθήνας και Σκοπίων, να λύσουν το πρόβλημα του ονόματος, το οποίο, όπως σημειώνει, υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και στέκεται εμπόδιο στην περαιτέρω πορεία ένταξης της ΠΓΔΜ, χαιρετίζει «εξαιρετικά», το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή αποκλειστική δήλωση εκπροσώπου του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ευχόμενο στις δύο πλευρές την αναγκαία πρόθεση συμβιβασμού και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να βρουν σύντομα μία εφικτή λύση και για τις δύο πλευρές.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η ταχεία ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Αυστρίας. Στην περίπτωση της "Μακεδονίας", το άλυτο ζήτημα του ονόματος στέκεται εμπόδιο στα περαιτέρω βήματα ενσωμάτωσης, γι’ αυτό χαιρετίζουμε εξαιρετικά το ότι τώρα υπάρχει η πολιτική βούληση στις δύο πλευρές, να επιλύσουν αυτό το υπάρχον εδώ και καιρό πρόβλημα».

Στην αποκλειστική δήλωση προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει επιπλέον ότι εύχεται «στις δύο πλευρές την αναγκαία συμβιβαστικότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να βρουν σύντομα μία εφικτή λύση και για τις δύο πλευρές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 14/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα