Τι αναφέρουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Τι αναφέρουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Μόνο τον αριθμό των υπό τροποποίηση άρθρων και όχι το περιεχόμενό τους θα περιέχει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα κληθούν να πάρουν στα χέρια τους οι βουλευτές για να ψηφίσουν την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό της ΝΔ, στην παρούσα φάση αποφασίζεται μόνο το υπό αναθεώρηση άρθρο και ο τίτλος του παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίζουν «ναι», «όχι» «παρών».

Το ψηφοδέλτιο για την Αναθεώρηση του Συντάγματος πάνω στο οποίο θα καταγράφονται κατά κόμμα και κατά ομάδες βουλευτών που συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό των 50, οι προτάσεις που έχουν καταθέσει με τις συνταγματικές αλλαγές.

Παράλληλα, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράφονται στο ψηφοδέλτιο, τα υπό αναθεώρηση άρθρα, ενώ δίπλα σε κάθε διάταξη θα περιγράφεται η κατεύθυνση της αναθεώρησης ώστε να τεκμηριώνεται η δεσμευτικότητα του περιεχομένου.

Έτσι αύριο, οι βουλευτές θα κληθούν να πάρουν στα χέρια τους για να ψηφίσουν, το ενιαίο ψηφοδέλτιο πάνω στο οποίο θα καταγράφονται οι δύο προτάσεις, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, καθώς και οι συμπληρωματικές προτάσεις βουλευτών που έχουν εξασφαλίσει τις 50 υπογραφές.

Ο κάθε βουλευτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να ψηφίσει όσα άρθρα επιθυμεί και από όλες τις προτάσεις ενώ το άθροισμα του αποτελέσματος θα υπολογίζεται για τη κάθε μία πρόταση ξεχωριστά.