Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα, ξεκινά η προεκλογική περίοδος

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα, ξεκινά η προεκλογική περίοδος

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου μετά τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής από τον Φρούραρχο με το οποίο κηρύσσεται και επισήμως η προεκλογική περίοδος. Σημειώνεται ότι η θυροκόλληση έγινε με καθυστέρηση αφού υπερέβη και την αρχική ώρα που είχε δοθεί και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως υπογράφονταν μέχρι αργά «τακτοποιήσεις» που έπρεπε να περάσουν από το εθνικό τυπογραφείο.

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα συνεδριάσει στις 17 Ιουλίου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος και της δυνατότητας σχηματισμού ή μη κυβέρνησης. Την ίδια ημέρα θα γίνει η ορκωμοσία των νέων Βουλευτών και θα εκλεγεί και ο νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της βουλής εξεδόθη μετά το αίτημα που υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος την πορεία της Οικονομίας και την ανάγκη να μην υπάρξουν εμπόδια όπως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος.

Εν τούτοις ο Αλέξης Τσίπρας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά το αποτέλεσμα της 26 Μαΐου και τη συντριπτική ήττα των περίπου 9,5 μονάδων που υπέστη παρότι ο ίδιος είχε αναγορεύσεις τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα και σε αποδοχή των παροχών και της οικονομικής του πολιτικής.

προεδρικό διάταγμα

προεδρικό διάταγμα

προεδρικό διάταγμα

προεδρικό διάταγμα