Θύελλα αντιδράσεων για την ηχογράφηση - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Θύελλα αντιδράσεων για την ηχογράφηση - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Έντονες και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ηχογράφηση και δημοσιοποίηση του διαλόγου που είχε ο Παύλος Πολάκης με τον Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank.

Στον διάλογο, που δημοσιοποίησε ο Π. Πολάκης εμφανίζεται να προειδοποιεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος πως αν δεν ελέγξει τις υποθέσεις που θέλει θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας ο ίδιος. Απειλές που επανέλαβε στη συνέχεια σε νέα του ανάρτηση στο facebook απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα με τη φράση «κύριε Αρχιτραπεζιτα». 

Σε ανακοίνωσή της εχθές η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για απερίγραπτη «κατάντια», στην οποία οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. 

«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα», ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας «θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτήν την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».

Αδ. Γεωργιάδης: Ευθεία παράβαση του ποινικού κώδικα η ηχογράφηση του Π. Πολάκη

Για ευθεία παράβαση του ποινικού κώδικα έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην παράνομη ηχογράφηση του Γιάννη Στουρνάρα από τον Παύλο Πολάκη για το ζήτημα που προέκυψε μετά το δάνειο που πήρε από την Attica Bank. 

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς όταν ο ένας από τους δύο συνομιλητές καταγράφει τον άλλον, τότε απαιτείται ρητή συγκατάθεση του δεύτερου και όχι απλώς ενημέρωσή του.

Β. Κεγκέρογλου: Έπρεπε ήδη να έχουν επέμβει οι εισαγγελείς για την ηχογράφηση

Οι εισαγγελείς θα έπρεπε να έχουν ήδη παρέμβει για την παράνομη ηχογράφηση από την πλευρά του Π. Πολάκη της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως υποστήριξε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον Θέμα 104,6, η παραδοχή της παράνομης πράξης έγινε δημόσια και έπρεπε να έχουν ήδη επιληφθεί οι εισαγγελείς.

Ν. Φίλης: Να ερευνηθεί πώς έγινε η ηχογράφηση στον Γ. Στουρνάρα

Την ανάγκη να ερευνηθεί το πώς έγινε η ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη επισήμανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.